2024. május 18. - Erik, Alexandra

Ez igen! Morvai Krisztina feljelentette Izraelt

Morvai Krisztina jogász feljelentést tett a Magyar Köztársaság Legfőbb Ügyészségén Izrael Állam kormányának tagjai, hadseregének parancsnokai és más, ismeretlen személyazonosságú, izraeli állampolgárságú bűnelkövetők ellen.
2009. január 22. csütörtök 06:55 - Hírextra
Akiket álláspontja szerint a Genfi és a Hágai Egyezmény büntetni rendelt "emberiség elleni bűntettek" elkövetéséért - írja a csütörtöki Népszabadság.

A Kovács Tamás legfőbb ügyésznek címzett feljelentésében Morvai rámutatott: a magyar Btk. szerint a magyar törvényt kell alkalmazni a nem magyar állampolgár által külföldön elkövetett cselekményekre is, ha azok emberiség elleniek vagy olyan súlyúak, amelyek üldözését nemzetközi szerződés írja elő.

Morvai feljelentésében egyebek között azt kérte a legfőbb ügyésztől, vizsgálja meg annak jogi lehetőségét, hogy miképpen lehet megakadályozni az emberiség elleni bűntettek elkövetőinek esetleges magyarországi vagyonszerzését. A Legfőbb Ügyészség egyelőre nem kívánt reagálni a jogásznő feljelentésére - ismerteti a Népszabadság.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

sharapova2008
2009. január 27. 18:09
Ostoba Morvai: az "emberiség elleni bűntett" nem azonos az "emberiesség elleni" bűntettel...!Lásd délszláv háborúk és a Hágai Bíróság megkülönböztetését...!
sharapova2008
2009. január 27. 18:03
Kit akar még ez az un."jogász" feljelenteni? Van egy-két tippem:feljelentheti Mongóliát,mint a tatár birodalom jogutódját,mert lerohanta Ázsiát és Európa K-i felét,fel lehet jelenteni a Török Birodalmat,Napóleont,az orosz cárokat,a Habsburgokat,a náci Németországot és a sztálini Szovjetuniót,az USÁ-t,mert irtotta az indiánokat.valamennyi gyarmatosító nyugat-európai nagyhatalmat.De főként Morvai Krisztina kitalálóját,aki ilyen esztelen nőt szabadított az országra.Persze az még akkor ezt nem tudhatta...
sharapova2008
2009. január 22. 12:59
Én is feljelentem a magyar kormányt,ezen belül az Egészségügyi Minisztériumot,mert hagyja,hogy közveszélyes őrültek szabadon rontsák az ország amúgy sem jó hírnevét és folyamatosan szellemi garázdálkodást folytassanak! Az ilyenek mellé ápolók kellenek és nem sajtószabadság...!
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását