2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

A képviselők ne végezzenek más munkát!

A politikai elit semmit nem érez a megszorításokból, ezért a Jobbik azt javasolja, hogy a parlamenti képviselők semmilyen más munkát ne végezhessenek az államigazgatásban - közölte csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján Szegedi Csanád.
2009. január 22. csütörtök 16:20 - Hírextra
A Jobbik alelnöke elmondta, pártjuk azt szeretné elérni, hogy az Országgyűlés törvényben rögzítse, a képviselők a jövőben mandátumuk ideje alatt ne lehessenek miniszterek, államtitkárok, állami cégek igazgatósági tagjai, vagy akár az államigazgatásban dolgozó osztályvezetők sem.

Szegedi Csanád szerint a képviselők azzal, hogy "állásokat halmoznak", leszűkítik a politikai elit létszámát. "Hagyjanak más embereket is munkához jutni, illetve ezeket a pénzeket ne maguknál koncentrálják" - mondta a párt IX. kerületi képviselőjelöltje.

Hozzátette: csak az államigazgatásban betöltött állásokra gondol, a politikusok vállalkozásaira nem.
Az MTI kérdésére Szegedi Csanád azt mondta, ha február végéig senki nem nyújt be egy ilyen javaslatot, akkor azt a Jobbik kidolgozza, és parlamentbe kerülésük után be is nyújtja az Országgyűlésnek.

A ferencvárosi időközi parlamenti választás kapcsán, a fideszes jelölt, Bácskai János csütörtöki kijelentésére reagálva azt mondta: az SZDSZ megpróbálja érvénytelenné tenni a voksolást. "Az SZDSZ csak azokat az lépéseket teszi meg, amiket már megszokhattunk ettől a szélsőséges, gyűlöletkeltő párttól. Megpróbálja jogi eszközökkel szabotálni a választást" - fejtette ki véleményét Szegedi Csanád.

A választás első fordulójában az élen végző Bácskai János sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy az SZDSZ és az MSZP is az "érvénytelenségre játszik" az időközi választáson, mert mindkét pártnak a kormány hatalomban tartása az érdeke.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását