2024. április 29. - Péter

Mennyit ér ez a döntetlen?

Az Eger férfi vízilabdacsapata döntetlent játszott a belgrádi Partizan gárdájával az Euroliga D csoportjának 3. körében. Eredmény, Euroliga, főtábla, D csoport, 3. játéknap: ZF-Eger – Partizan Beograd (szerb) 7-7 (4-3, 1-1, 1-1, 1-2).
2009. január 18. vasárnap 08:13 - Hírextra
A magyar góldobók: Varga II Zs., Biros 2-2, Feltham, Bárány, Hegedűs 1-1
A roppant erős, listavezető szerb csapat a Vasas felett aratott budapesti diadallal a háta mögött érkezett a hevesi fővárosba, s nyilvánvaló volt, hogy a házigazdáknak csak tökéletes, vagy ahhoz közeli játékkal lehet keresnivalójuk velük szemben.

Gerendás György legénységének ráadásul égető szüksége is lett volna a győzelemért járó 3 pontra, mert a kvartett körmérkőzéses nyitókörében kikapott a Vasastól, és csupán döntetlenre volt képes marseille-i fellépésén.

A szombat esti nyitány mindenesetre tökéletes magyar sikert hozott: mielőtt a meccs megkezdődött volna, Biros Péter, az Eger háromszoros olimpiai bajnoka vehette át a világ 2008-as legjobb pólósát megillető díjat.

Benn a vízben is örömteli volt a start, hiszen Szécsi Zoltán kapusbravúrja után Varga II Zsolt remek gólt lőtt, de a szerbek egyenlítettek, sajnos másodjára, Aaron Feltham találata, majd 2-2 után is, amikor Biros a harmadik hazai emberelőnyből volt eredményes (3-3). Mégis egri vezetéssel folytathatták a csapatok, miután 3 másodperccel az első szünet előtt Varga csavarból villant centerposzton (4-3).

Aztán jó időre leállt a góltermelés, és csaknem a fele lepergett már a második játékrésznek, amikor Bárány Attila parádés centergólt szerzett (5-3). Kár, hogy – miközben kölcsönösen maradtak ki lehetőségek – egy ízben azért megfelelő válasz is érkezett szerb oldalról (5-4). Viszont megúszásból Biros jóvoltából megint dupla akkora lett az előny (6-4) a harmadik negyed elején. Később balszerencsés – és vitatható körülmények között - gólt kapott az Eger, de a 6-5 abból is következett, hogy négy emberelőnyös alkalmat is elmulasztott kihasználni a hazai együttes.

Nem úgy a Partizan, amely rögtön az utolsó szünetet követően fórból egyenlített (6-6). A hajrában Szécsi parádés hárításaival tartotta az állást és ez által a lelket is a hazaiakban, szűk egy perccel a vége előtt pedig végre magyar gól született: Hegedűs Gábor bombalövése célba ért (7-6). Kár, hogy még maradt módjuk a szerbeknek hatásos ellenakcióra, s 10 másodperccel a dudaszó előtt döntetlenre tudták menteni a mérkőzést (7-7).

Korábban:

CN Marseille (francia) – TEVA-VasasPlaket 6-10 (3-1, 1-4, 1-3, 1-2)

A csoport állása 3 forduló után: 1. Partizan Belgrád 7 pont, 2. Vasas 6, 3. Eger 2 4. CN Marseille 1
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását