2024. április 29. - Péter

Ismét Áll a bál! az egész országban

Áll a bál! címmel indult idén a Cékl,art csoport képző- és iparművészeti pályázata; a szervezők például installációkat, kollázsokat, ruhákat és kiegészítőket, ékszereket, táskákat, cipőket várnak január 30-ig - mondta el Szenoner Noémi, a Cékl,art egyik a
2009. január 17. szombat 10:33 - Hírextra
A pályázaton való részvétel egyetlen feltétele, hogy az alkotók vállalni tudják a műalkotások önerőből történő elkészítését - olvasható a felhívásban. A tájékoztatás szerint a szervezők körülbelül 50-60 alkotásra számítanak. A beérkezett pályamunkákat, tervrajzokat, ötleteket zsűri bírálja el, melynek tagja Petrányi Zsolt, a Műcsarnok igazgatója; Szoboszlai János, az ACB Galéria egyik főmunkatársa; Pőcze Attila, a Vintage Galéria vezetője; Rényi András művészettörténész, az ELTE Művészettörténeti Intézetének vezetője és Kozma Zsolt, a Műértő című szaklap újságírója.

A kiválasztott műveket bemutató kiállítás február 21-től látogatható egy héten át Budapesten, a Kazinczy utcai AKKU-ban. A rendezvényt követően az alkotásokat meg lehet majd vásárolni.
A Cékl,artot 2006-ban alapította Szenoner Noémi és Nyulasi Lili azért, hogy támogassák a pályakezdő fiatalokat, megjelenési lehetőséget, felszerelést, technikai hátteret biztosítsanak számukra, segítsenek a terjesztésben és az értékesítésben.

Az alapítók első munkája a 2006 májusában megrendezett Szív kiállítás volt; az eseményen fiatal képző- és iparművészek kaptak bemutatkozási lehetőséget, a tárlat bevételeit pedig a Szívbeteg Csecsemőkért Közhasznú Alapítvány javára ajánlották fel.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását