2024. május 3. - Tímea, Irma

Csodálatos visszatérés - ki hitte volna?

Lisztes Krisztián a legnagyobb király – mondogatták a fradisták meccsről meccsre a kilencvenes években. Lisztes Krisztián a legbátrabb öreg - mondhatjuk manapság. Ő ugyanis érzett elég erőt magában az újabb visszatérésre. A Bundesliga azonban nem ny
2009. január 17. szombat 09:43 - Gedei Szilárd
Ki hitte volna annak idején, amikor Lisztes a Werder Bremennel elhódította a Bundesliga győztesének járó „salátástálat”, hogy egyszer még szenzációszámba megy a Németországba való visszatérése? Főleg így! Az idény során a Soproni liga tökutolsó helyén szerénykedő és minden bizonnyal az idény végén kieső kiscsapatnál, a REAC-nál is lesajnálták már: Lisztes jó focista volt – mondták róla. S hangsúlyozták: volt.

Az utolsó nagy kaland?

Lisztes Krisztián
Születési idő: 1976. július 2.
Születési hely: Budapest
Magasság: 1,79 m
Poszt: irányító középpályás
Jelenlegi klubja: Hansa Rostock
Eddigi klubjai: Ferencváros, Stuttgart, Werder Bremen, Mönchengladbach, Ferencváros, REAC
Válogatottság: 1994–2004, 49 mérkőzésen 9 gól
Lisztes még most is kitűnő focista – ezt már Dieter Eilts, a német másodosztályban szereplő Hansa Rostock illetékese mondta, miután biztossá vált: Lisztes van olyan egészségi állapotban, hogy az egykori NDK-s kiscsapat keretébe tartozzon. Nem hajt már olyan elánnal, talán egy fiatalabb ellenféllel szemben akadhatnak sebességbeli problémái is. Dús, göndör fürtjei is megritkultak már.Sokan féltik, nehogy az előszeretettel keménykedő bundesligás bekkek kárt tegyenek benne – tény, hogy nem mai gyerek már Lisztes. Ráadásul számos súlyos sérüléssel bajlódott annak idején, de mindig talpra állt!

A kiesés ellen küzdő Rostocknak tehát kellett Lisztes. Mind a harminchárom évével. Kérdés, hogy miért esett a választásuk a – valljuk be – némi rizikót a lábában hordozó Lisztesre. Mindegy-mindegy alapon igazoltak volna egy jó képességű, pengésnek számító rutinos focistát? Nagyon valószínű. Ami ugyanis a német második vonalban csóró klubnak számít, az Lisztesnek kínált egy csábító lehetőséget.

Ahol keménynek kell lenni

Nem mindenki kapja ám meg a harmincon túl! Élni vele pedig még kevesebbeknek sikerül. Lisztes azonban bizakodik. Okkal? Ok nélkül? Mindenesetre ha már megfelelt az orvosi vizsgálaton olyan nagy baj nem lehet 33 éves, sokszor sérült lábaival.

- Remekül érzem magam, egyszerű fáradtságon kívül semmi fájdalmat nem érzek. Az igazat megvallva kicsit már el is felejtettem, mennyire kemény a német felkészülés – mondta egy interjú alkalmával Lisztes. Bizony, ha el is felejtette, majd a fejébe verik újra! A Bundesliga 2 ugyanis sok mindenről híres, de puhány futballistát alig találni a csapatok keretében. Sőt mondjuk ki, néha kifejezetten durva belépők is tarkítják a német második vonal meccseit. Ha azonban hihetünk a magyarok misztériumában Lisztesnek is villantania kell.

Összejött a nagy magyar légió

A Bundesliga 2 ugyanis a nagytestvérhez, az első osztályhoz hasonlóan több magyart is foglalkoztat. Ráadásul ezek a magyarok az utóbbi időben mind magukra találtak. Szabics Imre és Torghelle Sándor is jó formában rúgja a bőrt (jobb esetben egyenesen a gólokat) az Augsburg gárdájában, utóbbi jó formáját tavaly ráadásul a válogatottban is kamatoztatta. Persze azt csak a legelvetemültebb rajongók gondolják, hogy ez azt jelenti, jelentheti, hogy Lisztest még valaha magyar címeres mezben is láthatjuk.

Bár az kétségtelen, hogy az lenne csak az igazán nagy csattanója Lisztes pályafutásának, ha ez mégis megtörténne.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását