2024. április 25. - Márk

Sok munkát adott az ónos eső a mentősöknek

Legalább hatszáz sérülthez riasztották a mentőket a szerdai ónos eső miatt, az Útinform adatai szerint húsz-harminc komolyabb baleset történt a csúszós utak miatt; a meteorológusok szerint csütörtökön is kritikus lesz a közlekedési helyzet az ónos eső mia
2009. január 14. szerda 21:40 - Hírextra
A jeges utakon megsérült emberekhez a fővárosban száz, az ország más részein ötszáz esetben riasztották a mentőket. A mentés gördülékenyen folyt, de a megnövekedett esetszám és a csúszós utak miatt a kiérkezési idő sok helyen meghosszabbodott. Betegellátás közben egy zirci mentős is megsérült, agyrázkódást szenvedett amikor elesett a csúszós úton.

Több kórház traumatológiája zsúfolásig megtelt, volt ahol műtéteket kellett elhalasztani a sok sérült ellátása miatt.A jeges utakon kamionok és autóbuszok is az árokba csúsztak, az M7-es autópályán Zalakomárnál például kilenc kamion összeütközött. Pécsett pedig egy sószóró autó házfalnak ütközött.

Az Útinform tájékoztatása szerint szerda reggel óta kedvezően változtak a közlekedés feltételei, a csapadékzóna északkelet felé vonult, de a Dunántúlon továbbra is jég nehezíti a közlekedést. Sárvár, Veszprém, Kaposvár, Putnok és Kisvárda környékén az este még ónos eső esik. Jegesek a főutak Tapolca, Veszprém, Kisbér és Putnok közelében is. Hókásásak a főutak a Kisalföldön, Zala megyében és Marcali közelében.

A Fővinform adatai szerint délután már - a budai hegyek kivételével - az utak és a járdák járhatóak voltak Budapesten, délután már csak kisebb balesetek történtek a fővárosban.

Az időjárás és a baleset miatt több helyen késtek és hosszabb menetidővel közlekedtek a BKV járművei, de késtek a MÁV és a GYSEV vonatai is. Fennakadások voltak a távolsági buszközlekedésben is: több dunántúli városból nem indultak el a Volán-buszjáratok. Zalában teljesen összeomlott az autóbusz-közlekedés és a jeges utakon történt balesetek miatt öt autóbuszát kellett kivonnia a forgalomból az Alba Volánnak. A repülőgépek viszont menetrend szerint indultak és érkeztek Ferihegyen.

Szerda délután két óráig mintegy 600 postás nem tudta megkezdeni a kézbesítést az időjárási viszonyok és a járhatatlan utak miatt; a helyzet a Dél-Dunántúlon volt a legsúlyosabb.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) délután egy órakor visszavonta a harmadfokú riasztást, majd este újra kiadta a piros riasztást a Dél- és a Közép-Dunántúlra. A meteorológusok szerint csütörtökön is kritikus lesz a közlekedési helyzet az ónos eső miatt. A nyugati területeken akár havazhat is.

A rendkívüli időjárási helyzet miatt tanítási szünetet rendelt el csütörtökre Baranya összes oktatási-nevelési intézményére vonatkozóan a megyei önkormányzat főjegyzője.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását