2024. április 29. - Péter

Engedély kell az útszéli munkák végzéséhez

Fatolvajoknak vélt egy útellenőr és a rendőrség három férfit, akik a közelmúltban önkéntes alapon láttak hozzá a Sellyéről Szigetvárra vezető úton található egyik útkereszteződés környékének megtisztításához - írta kedden az Új Dunántúli Napló.
2009. január 13. kedd 10:25 - Hírextra
A munkavégzésről az útellenőr tett bejelentést, miután hiába kérte a faágakat összegyűjtő három férfi engedélyét. Amikor a rendőrök a helyszínre értek, kiderült: a közútkezelőt nem érte kár, az "elkövetők" csak takarítottak.

A három férfi azért vállalt társadalmi munkát, mert úgy ítélte meg, tarthatatlan, hogy a Baranya és Somogy megye határán lévő kereszteződést elhanyagolják és emiatt az balesetveszélyes.

Kis István, a Magyar Közút Kht. regionális főmérnöke azt mondta: bármilyen jó szándék is vezérelte az önkénteseket, a törvény szerint a közúton és annak közvetlen környezetében történő munkavégzéshez a közútkezelő engedélye szükséges - olvasható a baranyai napilapban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását