2024. május 2. - Zsigmond

47 milliárd keresetkiegészítésre

A kormány összesen mintegy 47 milliárd forintot zárol a 2009-es költségvetés minisztériumi fejezeteiből - közölte Budai Bernadett kormányszóvivő keddi sajtótájékoztatóján, hozzátéve: a döntés a kormány és az Egységes Közszolgálati Sztrájkbizottság között
2009. január 13. kedd 19:14 - Hírextra
Az összesen 47 milliárd forint zárolási kötelezettséget előíró kormányhatározat a Magyar Közlöny legfrissebb számában, kedden délelőtt meg is jelent - mondta a szóvivő.

A kormány tavaly december 19-én hajnalban egyezett meg a közszolgálati szakszervezetekkel, hogy a 2009-ben elmaradó 13. havi fizetés helyett a munkavállalók a bruttó 180 ezer forintos fizetés alatti keresetük 8,33 százalékát kapják meg havonta pótlékként, a 180 ezer forint felett keresők pedig havonta fix 15 ezer forintot kapnak.

Akkor Csizmár Gábor államtitkár azt nyilatkozta az MTI-nek: a 2009-es költségvetésben az e célra elkülönített 112 milliárd forintos összeg nem fedezi a megállapodást, az összesen 119 milliárd forintba "került", a fennmaradó részt vélhetően a jövő évi tartalék terhére pótolja majd ki a kormány.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását