2024. május 4. - Mónika, Flórián

Miskolc is riadót fújt

Szmogriadót rendelt el Miskolcon Káli Sándor polgármester, miután a szálló por légköri koncentrációjának átlagértéke túllépte a riasztási küszöbértéket - közölte Csizmadia János, az önkormányzat építési és környezetvédelmi osztályának vezetője rendkívüli
2009. január 12. hétfő 17:27 - Hírextra
Az önkormányzat intéző bizottságot hozott létre, amely hétfői ülésén nem rendelt el közlekedési korlátozást Miskolcon, nem korlátozta az ipari üzemek működését, valamint a szénnel, illetve fával való tüzelést.

A légszennyezettség további romlásának megelőzése érdekében ugyanakkor az önkormányzat arra kéri a miskolciakat, hogy ne használják dízel üzemű, illetve kétütemű autójukat, vegyék igénybe a tömegközlekedést. Megtiltja a szabadban történő tüzelést, ezt a közterület-felügyelet munkatársai és a mezőőrök fokozottan ellenőrzik.

Az önkormányzat azt is kéri a miskolciaktól, hogy ha csak tehetik, ne menjenek a szabadba. Azokat a cégeket pedig, amelyek tevékenysége légszennyezéssel jár, arra kérik, hogy lehetőleg függesszék fel vagy korlátozzák működésüket.

Miskolcon a légszennyezettség mértéke hétfő délután háromszorosan haladta meg az egészségügyi küszöbértéket, az érték egyébként folyamatosan változik; drasztikus intézkedéseket egyelőre nem kellett hozni, a járművek forgalmát nem kell korlátozni - mondta az osztályvezető.

A napok óta tartó hideg, az alternatív tüzelőanyaggal - fával, szénnel - való fűtés okozhatja elsősorban a szmogot - közölte Csizmadia János, aki a meteorológiai előrejelzések alapján úgy látja, hogy a hét második felében javulhat a helyzet.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását