2024. május 7. - Gizella

Az embereknek tenniük kell egymásért! - szólt az MSZP

Az MSZP arra kéri az embereket, hogy az elmúlt napokban tapasztalt összefogást a következő időszakban is folytassák, mindenki figyeljen oda embertársaira, hogy senki ne fagyjon meg a gondoskodás hiánya miatt – mondta Török Zsolt, az MSZP országgyűlé
2009. január 11. vasárnap 14:31 - Hírextra
Török Zsolt emlékeztetett: a miniszterelnök szombaton kezdeményezte az energiaügyi és a szociális miniszternél, hogy alkossanak szabályozást a fűtési rendszerből vagy más közműszolgáltatásból való kikapcsolás előtti teendőkről. A szolgáltató cégek csak akkor kapcsolhatnának ki bármely alapvető közszolgáltatást, ha erről előzetesen értesítik a helyi önkormányzat jegyzőjét. Ebben az esetben a szociális ellátórendszert működtető önkormányzatnak volna információja arról, hogy intézkedésre lehet szükség.

A szocialista politikus utalt arra is, hogy a kormány működteti a szociális munkások hálózatát, a családsegítő intézeteket, és azokat az intézményeket, amelyek kistérségi vagy települési szinten - a szociális ellátórendszer keretében - kötelesek gondoskodni a rászoruló emberekről.

A képviselő szerint a kormány intézkedésein túl az embereknek is tenniük kell egymásért. Az MSZP ezért arra kéri a civil és a karitatív szervezeteket, lakóközösségeket, hogy figyeljenek oda a hátrányos helyzetben lévő emberekre, nézzék meg, megfelelő körülmények között élnek-e.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

bocs
2009. január 11. 19:07
Szeretném látni kifogadbe éhező, fázó hajléktalant az otthonába a kormánytagok közül.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását