2024. május 18. - Erik, Alexandra

Lebontják a "puskaporos" diszkót

Lebontják az idén a Boccaccio nevű pécsi belvárosi diszkót, amely az elmúlt öt évben kétszer is kigyulladt, jelenleg üresen áll és a város egyik szégyenfoltjának számít - írta pénteki számában az Új Dunántúli Napló.
2009. január 9. péntek 10:00 - Hírextra
Az ingatlan "eltüntetéséről" május végéig luxemburgi tulajdonosa gondoskodik. Ha mégsem, az önkormányzat végezteti el a bontást és annak költségeit az épület gazdájára terheli.

A XX. század elején épült magtárból átalakított, 1500 négyzetméteres, háromemeletes szórakozóhelyen először 2004-ben ütött ki tűz, amely súlyosan megrongálta a tetőt és a fából készült galériarendszert. Szakemberek a helyreállítás költségeit százmillió forintra becsülték. Négy évvel később ismét tűz pusztított a diszkóban, pedig akkor már nem tartózkodott benne senki.

Az önkormányzat a helyi építési szabályzat közelmúltban történt megváltoztatásáig tehetetlen volt a városképet rontó objektummal szemben, mert annak bontását csak akkor rendelhették volna el, ha életveszélyessé válik, erről azonban nem volt szó. A város pedig sokallta az egymillió eurós árat, amennyiért a luxemburgi tulajdonosok eladásra kínálták a romos ingatlant - olvasható a baranyai napilapban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását