2024. május 19. - Ivó, Milán

Január 17-én ringbe lép Növényi Norbert és Bárdosi Sándor

Mérföldkőhöz érkezett a K-3 XLsport-Horfer serleg bajnokság: négy elődöntő és az interklub versenyek lebonyolítása után a szervezők január 17-re írták ki a rendezvénysorozat fináléját, melynek az ICE Center Budapest (volt káposztásmegyeri Jég és Rendezvén
2009. január 8. csütörtök 12:15 - Hírextra
A résztvevők hat súlycsoportban küzdenek meg a Target kupáért, de az esemény színvonalát emeli, hogy Növényi Norbert, Bárdosi Sándor és Felföldi Szabolcs is ringbe lép.

Amikor egy évvel ezelőtt a volt kickboksz világbajnok Sándor György és az Xlsport tulajdonosa, Ezüstszegi József megálmodták, s útjára indították a K-3-as bajnokságot, nem gondolták, hogy ilyen gyorsan népszerűvé válik a ketrecharc előszobájának szánt sorozat. A versengés rangot vívott ki magának a küzdősport társadalom körében, az eddig megrendezett selejtezőket erős mezőny s zsúfolt nézőtér jellemezte.

A szabályok minden, a küzdősport terén jártas sportoló számára lehetővé teszik, hogy kipróbálja magát a K-3 viadalokon. A kempóból, a kickbokszból és a ketrecharcból összegyúrt K-3 stílus képviselői 3x3 perces menetekben küzdenek meg egymással, de a látványosság kedvéért a földharcot csak 30 másodpercig engedik. A bajnokság döntőin – melyen a két felső kategória kivételével – súlycsoportonként a legjobb négy versenyző kap lehetőséget, a magyar harcosok mellett román, ukrán, szlovák sportolók is szorítóba lépnek.

A remélhetőleg teltházas viadalon olimpiai érmes birkózóink, Növényi Norbert és Bárdosi Sándor minőségi román ellenfelekkel szemben mérhetik le, mennyit sajátítottak el a legkeményebb küzdősport szakág, az MMA tudományából. A ketrecharcnak is nevezett stílusban gyakorlatilag minimális a tiltott fogások listája: az ütés, rúgás, fojtás, kar- és lábfeszítés mind megengedett. Moszkva kötöttfogású bajnokára, az 52 esztendős Növényire a nála 20 évvel fiatalabb, három szakágban is világbajnoki címmel rendelkező Tatar Marius vár Viadal szabályrendszerben, de a Sydneyben ezüstérmet szerző Bárdosinak sem lesz könnyű dolga.

A rendezvényen kötelek közé lép még a magyar kempo társadalom legismertebb és legeredményesebb alakja, a világbajnok Felföldi Szabolcs is. A "Hegylakó" néven futó sportoló MMA Európa-bajnoki címmel is büszkélkedhet, ellenfele szintén Romániából érkezik.

A rendezők színvonalas superfight mérkőzésekkel is színesítik a programot, Schremsz Ákos (Dorogi Kempo Karate SE.) a hatszoros francia kempo világbajnokkal, Cyril Bravais-sal (Kempo France) csap össze, míg Nagy Mátyásra (Savoya Welness Kempo) a kőkemény román Stoia Ruben (Metalcomp Romania) vár.
Forrás: xl sport
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását