2024. május 17. - Paszkál

Rakétákkal Izrael ellen, a Hamász tagad

Rakétákkal támadták Libanon területéről Izrael északi részét - közölték csütörtök reggel izraeli katonai illetékesek. A meg nem nevezett források szerint 3 vagy 4 rakéta csapódott be Galilea nyugati felében, Naharija körzetében, mintegy 5 kilométerre a li
2009. január 8. csütörtök 08:15 - Hírextra
Az izraeli közrádió úgy tudja, hogy a támadásban ketten megsebesültek. Az izraeli hadsereg a Gázai övezet elleni légi offenzíva kezdete óta riadókészültségben volt a libanoni síita Hezbollah szervezet várható rakétatámadásai miatt. A történteket libanoni biztonsági illetékesek is megerősítették. Közben a Gázai övezetből is hat rakéta csapódott be Izrael déli városaiban. Az izraeli tüzérség lövéseket adott le csütörtökön reggel, válaszul a rakétatámadásra - közölte a hadsereg szóvivője.

A Hamász palesztin iszlamista szervezet libanoni szóvivője szerint a fegyveres csoport nem felelős a Libanon területéről csütörtökön reggel Izraelre kilőtt rakétákért. Raafat Morra a francia hírügynökségnek nyilatkozva leszögezte: a Hamász Palesztinán belül folytatja harcát és azt az elvet vallja, hogy nem használja fel más arab ország területét az izraeli megszállás elleni küzdelemben. "Alapvetően mindaz, ami történik, Izrael hibája, mert képtelen megfékezni az arab és iszlám világ haragját a gázai mészárlás után" - jelentette ki a Hamász szóvivője.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását