2024. május 6. - Ivett, Frida

Gyilkosság pénzért

Nyereségvágyból elkövetett emberölés, illetve bűnsegédlet miatt emelt vádat a Somogy Megyei Főügyészség négy férfi ellen; a vád szerint az első- és másodrendű vádlottak 2008 áprilisában Somogyzsitfán brutális módon meggyilkoltak egy idős asszonyt, két tár
2009. január 5. hétfő 21:33 - Hírextra
Fekete Róbert, a főügyészség szóvivőjének közleménye szerint a négy vádlott egyike házalóként járta a falvakat, paplanokat kínált eladásra. Eközben jutott tudomására, hogy az egyedülálló, idős somogyzsitfai asszony jó anyagi körülmények között él, feltehetően készpénzt is tart otthon.

Hamis ürüggyel telefonon elcsalta otthonról az asszonyt, ám távollétében mégsem volt bátorsága bemenni a házba, hogy megszerezze a pénzét és egyéb értékeit.

A férfi néhány hónap múlva két ismerősének elmesélte a történteket, akik egy harmadik emberrel közösen elhatározták, hogy kirabolják az asszonyt.

A három férfi múlt év április közepén, késő este ért a faluba, s mivel a kiszemelt házban sötét volt, azt gondolták, nincs otthon a tulajdonos, ezért ketten bementek és a konyhában elkezdtek kutatni. Az idős asszony felébredt a zajra, kiabálni kezdett, mire a két férfi egy öt centiméter széles ragasztószalaggal hátul összekötözte a kezét-lábát, majd a ragasztószalagot szorosan rátekerték a sértett nyakára és a szájára is. Ezután ismét kutatni kezdtek és találtak is mintegy 180-200 ezer forintot.

A konyha kövén fekvő asszony fejére ágyneműt, párnákat, takarókat dobáltak, és ott hagyták. Az idős nő halálát fulladás okozta.

A vádlottak közül a két elkövetőt nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntettével, a másik kettőt - egyikük autóval vitte és hozta az első- és másodrendű vádlottakat, a másik az ötletadó házaló - bűnsegédként, lopás vétségével vádolja a főügyészség.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását