2024. április 26. - Ervin

A halálos baleset ára

A korábbi, felfüggesztett ítéletet megváltoztatva a fellebbviteli bíróság letöltendő börtönbüntetésre ítélte a bolgárok világbajnok jégtáncosát, Makszim Sztaviszkit, aki 2007 augusztusában ittasan halálos közlekedési balesetet okozott.
2009. január 5. hétfő 12:13 - Hírextra
A büntetés időtartama nem változott, két és fél év.A balesetben Sztaviszki a dzsipjét vezetve összeütközött két másik autóval a Fekete-tenger partján lévő Primorszko mellett. A karambol következtében egy 24 éves férfi életét vesztette, egy 18 éves nőt pedig súlyos sérülésekkel szállítottak kórházba és négy hónapot feküdt kómában.

 A sportoló véralkoholszintje jóval - körülbelül a kétszeresével - a megengedett határérték felett volt.
A börtön mellett a 31 éves versenyzőnek - akinek jogosítványát négy évre bevonták, valamint ezt követően is öt évig csak próbaidővel vezethet - kártérítést kell fizetnie az elhunyt családjának és a kómába esett nőnek.

Sztaviszki 1996 óta alkotott duót Albena Denkovával. A világhírű jégtáncpáros 2006-ban, Calgaryban szerezte első vb-aranyát, majd 2007 márciusában, Tokióban megvédte címét.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását