2024. április 27. - Zita

Ki akar tartani az olimpiáig

Már a két ünnep között is "beugró szerep" vár Gergely Istvánra, a vízilabda-válogatott és a Honvéd kétszeres olimpiai bajnok kapusára, mivel klubjában rögtön karácsony után folytatódtak az edzések.
2008. december 29. hétfő 10:53 - Hírextra
"Nincs hosszabb pihenő, mert mi, a Honvéddal már január közepén tétmeccset játszunk – monda a kiváló hálóőr az MTI-nek. – A LEN Kupában a négy közé jutásért azzal a Kazannyal csatázunk, először odakint, vendégként, amely tavaly megnyerte ezt az európai kupasorozatot. Nem kis kihívás ellenük pólózni, de siránkozni nincs sem időnk, sem okunk, hiszen az elődöntős részvételért már csakis nehéz rivális juthatott, ráadásul van esélyünk az oroszokkal szemben is."
A karácsonyt követő és szilveszter előtti napokat ennek megfelelően már a jövő esztendő elején hasonlóan "dolgos" időszak követi, mert január 17-én a tatár fővárosban ugranak vízbe a "dominósok".

"Előtte persze téli kesztyű, sál, meleg sapka lesz a megfelelő viseletünk, hiszen hó és hideg vár ránk odakint, továbbá egy roppant erős csapat, amely ellen minél jobb eredményt kell elérnünk, hogy két héttel később, hazai medencében kiharcoljuk a továbbjutást. Aztán szép lenne még tovább menetelni, és a LEN Kupa döntőjét mondjuk a Szegeddel vívni!"

Gergely István kitért rá, hogy a válogatottban is szeretne bennmaradni, és nemcsak az új esztendőben, hanem azt követően is. Ha rajta múlik, ott lesz a 2012-es olimpián is.

"Én folytatom Londonig, ez egészen biztos. A kapusposztért zajló vetélkedésben is részt akarok venni, minden tudásomat, tapasztalatomat bevetem, hogy a nemzeti együttes hálóját a jövőben is őrizhessem, noha tisztában vagyok vele, hogy számos tehetséges fiatal kapusunk van. De én nem vagyok egy feladós típus, megküzdök a helyemért."

Arra a kérdésre, hogy szerinte az aranycsapatból, a Pekingben, sorrendben a harmadik magyar pólóelsőséget megszerző válogatottból hányan lehetnek ott a brit fővárosban is, Gergely így felelt:

"A tizenhárom játékos közül ketten, Benedek Tibor és Molnár Tamás - akik a hat, egyformán háromszoros olimpiai bajnok közé tartoznak kapustársammal, Szécsi Zoltánnal, továbbá Biros Péterrel, Kásás Tamással és Kiss Gergővel együtt – lemondták a válogatottságot. Ebből a hatosból szerintem maximum ketten lesznek ott még Londonban is.

A kétszeres olimpiai bajnokok – Madaras Norbert, Varga Tamás és jómagam – alkotta trióból ketten, de lehet, hogy mindannyian játszunk majd a négy év múlva esedékes ötkarikás játékokon, az új, egyszeres olimpiai bajnokok – Hosnyánszky Norbert, Kis Gábor, s a Varga testvérek, Dániel és Dénes - pedig hiánytalanul ott lehetnek a Londonban vízilabdázó magyar válogatott tagjaként."
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását