2024. május 5. - Györgyi

Késelési hullám

Hetente öten halnak bele az Angliát és Walest elöntő, minden eddiginél súlyosabb késelési járványba a hétfőn nyilvánosságra hozott rendőrségi adatok szerint.
2008. december 29. hétfő 17:20 - Hírextra
Az ellenzéki konzervatívok által kért összesítés szerint idén eddig 277 halálos késelés történt a két brit országrészben, 19-cel több, mint a tavalyi azonos időszakban. Csak Londonban 86-an haltak bele késsel okozott sérüléseikbe ebben az évben; ez 26 százalékos növekedés 2007-hez képest.
A Scotland Yard főparancsnok-helyettese, Sir Paul Stephenson már a nyáron bejelentette, hogy a londoni rendőrség az első számú feladatává teszi a késeléses bűncselekmények megfékezését, vagyis ennek fontosságát a terrorizmus elleni fellépés elé helyezi.

Boris Johnson, London tavasszal megválasztott konzervatív polgármestere már választási programjában meghirdette kézi fémérzékelők és biztonsági beléptető kapuk meghonosítását a londoni metró- és vasútállomásokon, elsősorban a kések kiszűrésére.

A főleg tizenévesek körében pusztító késeléses bűncselekmények közül több is rendkívüli felzúdulást okozott az elmúlt hónapokban.

Nyáron a 16 éves Ben Kinsellát - a legrégebbi brit szappanopera-sorozat, a BBC tévében futó EastEnders egyik közkedvelt sztárjának öccsét - szurkálták halálra a nyílt utcán, miután összeszólalkozott egy szintén tizenévesekből álló társasággal.

Néhány héttel korábban a készülő új Harry Potter-film egyik 18 éves szereplője halt meg egy londoni pub előtt, amikor egy késes elmeháborodott többször megszúrta.

A késelésjárvány annak ellenére nem csillapodik, hogy a brit törvények igen szigorúan büntetik a kések puszta birtoklását is. Ha valakinél az utcán élet kioltására alkalmas szúróeszközt találnak, akár négy év börtönre is ítélhetik.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását