2024. május 7. - Gizella

Bonyodalmakat okozott a külügyminiszter

Kisebb diplomáciai bonyodalmat okozott szerdán Jordániával a Condoleezza Rice amerikai külügyminiszternek adott ajándékokról kiadott hivatalos lista: Jordániai ugyanis cáfolta, hogy drága ajándékkal lepte volna meg az amerikai külügyek irányítóját.
2008. december 25. csütörtök 07:35 - Hírextra
A külügyminisztérium által összeállított és a hivatalos közlönyben megjelentett lista szerint a külügyminiszter 2007 januárjában II. Abdalláh jordániai uralkodótól komplett ékszerkészletet - smaragdokkal és gyémánttal díszített nyakéket, karkötőt, fülbevalót és gyűrűt - kapott ajándékba, amelynek értékét mintegy 147 ezer dollárra becsülték.

Jordánia cáfolta az adományozást, és a külügyminisztérium kénytelen volt elismerni, hogy tévedés történt: az ékszereket Abdalláh szaúd-arábiai király ajándékozta Rice-nak.

Noel Clay, a tárca szóvivője sajnálkozását fejezte ki a tévedés miatt, és megígérte, hogy mielőbb megküldik a kijavított jegyzéket a hivatalos közlönynek.

Az amerikai kormányzat tagjai 2007. évi ajándéklistáján többek között szerepel svéd gyártmányú lombfűrész, Fredrick Reinfeldt svéd kormányfő ajándéka George Bush elnök számára, valamint a first ladynek, Laura Bushnak a dalai láma által adományozott diós és szárított gyümölcsös kosárka.

Valamennyi ajándék köztulajdonba kerül, mivel az amerikai törvények tiltják, hogy a kormányzat képviselői akár a legcsekélyebb ajándékot is elfogadják külföldi kormányoktól.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását