2024. április 28. - Valéria

Büntetőeljárás a fideszes politikus ellen

Magánvádas büntetőeljárást indított rágalmazás miatt a terézvárosi önkormányzat Illés Zoltán, a Fidesz terézvárosi szervezetének elnöke ellen - közölte az önkormányzat közleményben szombaton az MTI-vel.
2008. december 20. szombat 21:30 - Hírextra
Mint írták, ezt a lépést azért tették meg, mert a fideszes kerületi politikus egy december 4-i sajtótájékoztatón olyan kijelentéseket tett, amely sérti a VI. kerületi önkormányzat becsületét és jó hírnevét, ezzel a politikus megvalósította a nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás vétségét.

Illés Zoltán és képviselőtársa, Hassay Zsófia, Fidesz-KDNP kerületi frakcióvezetője közös sajtótájékoztatón beszélt arról, hogy sokkal nagyobb "ingatlanpanama-ügyek" vannak a VI., mint a VII. kerületben, és felmerül a gyanú, hogy megpróbálták eltussolni azokat.

Az MTI-hez eljuttatott közleményben Terézváros önkormányzata visszautasítja a vádakat, amelyek szerint a VII. kerülettel azonos módon és formában történt volna a Terézvárosi ingatlanok eladása.

"Pusztán a botránykeltés és a minél nagyobb médiafelület elérésének szándéka vezérli a Fidesz terézvárosi politikusait, amikor párhuzamot erőltetnek a VII. és VI. kerületi ingatlanértékesítések között. A közérdeket cinikusan mellőző és felelőtlen politikájuk elfedését szolgálják az ilyen jellegű sajtótájékoztatók" - olvasható az önkormányzat kommünikéjében.

A tények ezzel szemben világosan mutatják, hogy Terézváros önkormányzata 2002 októberében rendkívül nehéz anyagi helyzetben - hárommilliárd forintos adóssággal, minimális bevételekkel, olcsón, baráti kapcsolatokkal rendelkező vevőknek eladott és így elherdált vagyonnal és üres kasszával - került át a választásokat követően a Fidesztől az MSZP-SZDSZ irányítása alá - tette hozzá a közlemény.

Közölték: az önkormányzat megtette a szükséges jogi lépéseket annak érdekében, "hogy senki ne érezze úgy, hogy felelőtlenül és alaptalanul, puszta politikai haszonlesésből igaztalanul vádolhatja a közösség érdekében eljárókat".

Illés Zoltánt az MTI-nek szombaton kora este nem sikerült telefonon elérnie.

A VII. kerületben feltárt ingatlanpanama ügyében indított nyomozás eredményeként eddig összesen 14 önkormányzati lakóház értékesítésével kapcsolatban történtek gyanúsításközlések. A kerületi önkormányzat gazdasági és pénzügyi bizottságának elnöke, valamint az ügyben szereplő értékbecslő jelenleg is előzetes letartóztatásban van.

A főügyészség 2008. október 28. óta összesen kilenc személyt hallgatott ki gyanúsítottként, akik közül hat – a strómanként közreműködő személyek, valamint az ügyben érintett vállalkozó – szabadlábon védekezik.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását