2024. április 24. - György

Kompromittáló fotókkal zsarolnak

Kompromittáló fényképekkel próbáltak megzsarolni 25 kormányzati tisztségviselőt a kelet-kínai Csiangszu (Jiangsu) tartomány közigazgatási központjában. Az intim együttlétekről készült felvételek végül nem jutottak el a címzettekhez, mert egy szemfüles pos
2008. december 19. péntek 16:26 - Hírextra
A nankingi (Nanjing) Fucemiao (Fuzimiao) kerületi postahivatalba érkezett küldeményekre azért figyeltek fel, mert az egyforma borítékra a feladó helyett csak annyit írtak, hogy a "sógornő küldi" vagy "feladó a borítékban". A kézírás alapján kiderült, hogy a levelek egy feladótól származnak.

Az egyik küldeményt végül a rendőrség bontotta fel. A borítékban egy intim együttlétet megörökítő fényképet találtak, a nő arcát nem lehetett kivenni, de a férfi pontosan a kamerába nézett. A mellékelt üzenetben a feladó a hallgatás fejében 80 000 jüant (2,2 millió forintot) követelt.

Ezek után a többi levelet is felbontották, a boríték tartalma szinte mindenben megegyezett, a fényképeken látható férfi arcot rendre kicserélték.

Az előzetes vizsgálatok kiderítették, hogy ilyen jellegű zsaroló leveleket Kína-szerte több tartományból jeleztek. A rendőrség az üggyel kapcsolatban csak annyit közölt, hogy a képeket valószínűleg számítógéppel módosították a címzettek megzsarolása érdekében.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását