2024. április 20. - Tivadar

Átadták az idei Polgári Magyarországért Díjat

A magyar társadalom testi és lelki állapotával kapcsolatos kutatásaikért Kopp Mária orvos-pszichológus és férje, Skrabski Árpád informatikus-szociológus kapták idén a Polgári Magyarországért Díjat, amelyet pénteken adtak át Budapesten.
2008. december 19. péntek 14:50 - Hírextra
Kopp Mária orvos-pszichológus, a SOTE Magatartástudományi Intézetének alapítója, tudományos igazgató-helyettese és férje, Skrabski Árpád informatikus-szociológus, az Apor Vilmos Katolikus Főiskola tanára tudományos kutatásaikkal többek között azt támasztották alá, hogy egészségügyi rizikófaktor az értékvesztés, a jövőkép hiánya, az ellenségesség, illetve hogy szoros összefüggés van a vallásosság és a lelki-testi egészség között. A házaspár a magyar lelkiállapot háttértényezőit vizsgálva rámutatott: saját életkilátásunk és életminőségünk érdekében fontos, hogy higgyünk szilárd erkölcsi értékekben, abban, hogy milyen kiemelt értéke van a bizalomnak, a közösségeknek, a családnak, a társas kapcsolatoknak.

A Fidesz pártalapítványának elismerését Mádl Dalma, Mádl Ferenc volt köztársasági elnök felesége adta át, aki 2005-ben az első díjazottja volt polgári oldal életműdíjának is tekinthető Polgári Magyarországért Díjnak.

A Polgári Magyarországért Díj egy plakettből és egy oklevélből áll, a díjjal járó juttatás egymillió forint.

Orbán Viktor, a Fidesz elnökének üzenetét felesége, Lévai Anikó olvasta fel. A pártelnök azért nem volt jelen a díjátadón, mert a nemrégiben elhunyt tapolcai fideszes polgármester temetésén vett részt.

A levélben a Fidesz elnöke a díjazottakat méltatva azt írta: mindannyiunkat bizalommal tölthet el, hogy olyanokat köszönthetünk, akik a szomorú, a lelombozott, télbe forduló nemzetnek a tavasz erejéről beszélnek.

Pokorni Zoltán, a Fidesz alelnöke köszöntőjében arról beszélt, hogy a magyar társadalom különböző gondjainak okát a magányban látja, szerinte a közösségek Magyarországon gyengék.

Vizi E. Szilveszter, a Magyar Tudományos Akadémia volt elnöke azt mondta: Magyarországon ma súlyos, bizalmi, erkölcsi válság van, polgárjogot nyert a hazugság, az emberek nem bíznak egymásban és a hatalomban sem.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását