2021. június 22. - Paulina

Nem lesz Hitler-torta

Egy férfi az amerikai Pennsylvania államban panasszal élt egy élelmiszerüzlet ellen, amiért az elutasította, hogy megrendelt születésnapi tortájára ráírják kisfia nevét, Adolf Hitler Campbellt.
2008. december 16. kedd 17:54 - Hírextra
A Greenwich városkában élő 35 éves Heath Campbellről a UPI hírügynökség megjegyezte: tagadja a holokauszt megtörténtét, lakását horogkeresztekkel és náci holmikkal díszíti. A The ShopRite üzletben rendelt hároméves fia számára születésnapi tortát, amelyre annak nevét szerette volna íratni.

Campbell panaszában megjegyezte: a bolt korábban arra sem volt hajlandó, hogy kislánya első születésnapi tortájára ráírják a nevét, JoyceLynn Aryan Nation Campbellt (a kislány középső "neve" magyarul: árja nemzet).

"Ezek csak nevek (...) igen, a nácik annak idején rosszakat tettek, de az én gyerekeim kicsik, nem úgy fognak felnőni" - mondta a férfi, s hozzátette, "más gyerekek megkapják a tortájukat, nekem meg nehézségeim vannak, ez nem tisztességes a gyerekeimmel szemben".

Karen Meleta, a ShopRite szóvivője leszögezte: az üzlet nem készít Hitler feliratú tortát. "Nézetünk szerint nem helyénvaló az Adolf Hitlernek címzett születésnapi ajándékra vonatkozó kérés".
Campbell elmondta, hogy Lower Nazareth településen, a WalMart áruházban korábban elkészítették számára a tortát Adolf Hitler Campbell nevével.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását