2024. április 25. - Márk

A kommunikációs trükk kevés

A Fidesz szerint kommunikációs trükkök helyett valódi távhődíjcsökkentésre van szükség, amihez az áfacsökkentés a megoldás - mondta László Tamás, az ellenzéki párt szakpolitikusa pénteken az MTI-nek.
2008. december 12. péntek 11:33 - Hírextra
László Tamás üdvözölte, hogy jövőre mintegy 8,5 százalékkal - csökkenhet egy átlagos fővárosi lakás távhőköltsége, miután a Főtáv Zrt. és a Budapesti Erőmű Zrt. elnök-vezérigazgatója szerdán díjcsökkentő megállapodást írt alá, de szerinte az emberek joggal kérdezik, hogy eddig miért kellett nekik ennyivel többet fizetni.

Mint mondta, ez a csökkentés 240 ezer távfűtéses lakást érint, azonban ezzel párhuzamosan az összes többi rezsiköltség az inflációt meghaladó mértékben nő, 2010 után pedig a kompenzációs rendszer megszüntetése miatt következik be brutális áremelkedés.

A fideszes politikus hangsúlyozta, hogy az idén már négyszer emelkedett a távhődíj, a negyedik emelés miatt a panellakásban élő több mint másfél millió embernek csaknem 22 százalékkal többet kell fizetnie, mint tavaly.

Szerinte ezért a "sok figyelemelterelő hazudozás" és kommunikációs trükkök helyett valódi távhődíjcsökkentésre van szükség, erre a megoldás pedig a Fidesz korábbi javaslata, amely 20 százalékról 5-re csökkentené a távhő áfáját.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását