2024. május 11. - Ferenc

Magyar a világ legkreatívabb fiatal vállalkozói között

Magyar vállalkozó, Tibor Dávid is bekerült a világ három legkreatívabb fiatal vállalkozója közé egy Újdelhiben rendezett nemzetközi versenyen. A világ legnagyobb vezetői készségfejlesztő szervezete a Junior Chamber International (JCI) által létrehozott dí
2008. december 11. csütörtök 20:33 - Hírextra
A JCI-t száz éve alapították az Egyesült Államokban. Jelenleg 115 országban, több mint ötezer helyi szervezetben közel negyedmillió taggal rendelkezik. A JCI magyarországi szervezete 1989 szeptemberében alakult meg annak érdekében, hogy lehetőséget biztosítson fiatal üzletembereknek és értelmiségieknek vezetői képességeik és kapcsolatrendszerük fejlesztéséhez .

A JCI harmadik alkalommal hirdette meg a Fiatal Kreatív Vállalkozói Díj (Creative Young Entrepreneur Award, CYEA) elnevezésű versenyt. A díjat azzal a céllal hozta létre, hogy felhívják a figyelmet a kiemelkedő tehetségű fiatal vállalkozókra, akik sikerük nagy részét kreativitásuknak köszönhetik - tudatta a JCI Magyarország.

Az Újdelhiben idén megrendezett világdöntőn a nemzetközi szakemberekből álló zsűri egy maláj és egy argentin üzletember mellett a magyar Tibor Dávidot is beválasztotta a világ három legkreatívabb vállalkozója közé. A világdöntőben először angol nyelvű cégprezentációkat kellett tartani, majd a háromfős bizottság szakmai kérdéseire kellett gondolkodási idő nélkül válaszolniuk a versenyzőknek.

A győztes a maláj Dato Edmund Santhara 2001-ben vette át egy állami iskola irányítását és három év alatt hetvenről tízezerre növelte a tanulók számát. További célja, hogy 2010-re a világ legnagyobb egészségügyi főiskoláját hozza létre.

A második helyezést elért 32 éves Tibor Dávid a JCI magyarországi szervezetének tagja, a Modern Üzleti Tudományok Főiskolán szerzett közgazdász diplomát. Az Ács Balázzsal közösen, 1997-ben megalapított vállalkozásuk, a Masterplast Zrt. a régió egyik vezető építőanyag gyártó- és forgalmazó vállalatává vált. Az öt alkalmazottal indult, mára már 700 főt foglalkoztató cégcsoport évi 25 milliárd forintos konszolidált árbevétellel büszkélkedhet és 18 országban van jelen, míg további 11 országgal áll exportkapcsolatban - derül ki a JCI Magyarország tájékoztatójából.

2009 júniusában a régióban elsőként Budapesten rendezik meg a JCI éves Európa Konferenciáját, amelyen az előzetes becslések szerint 2500-3000 fiatal európai vállalkozó és üzletember vesz majd részt több mint 50 országból. A négynapos konferencia delegáltjai között jó eséllyel megtalálhatóak lesznek a jövő Európájának üzleti és politikai vezetői is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását