2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

"Kultúrpláza" lesz a művelődési házból

Szociokulturális szolgáltató intézménnyé alakul 2010-re a szekszárdi Babits Mihály Művelődési Ház, amelyet az ország nyolc megyeszékhelyének közművelődési intézményével együtt az Agora program keretében korszerűsítenek.
2008. december 9. kedd 16:20 - Hírextra
Matókné Kapás Júlia, a művelődési ház igazgatója az MTI-nek elmondta: a szekszárdi önkormányzat 1,7 milliárd forintot nyert az átalakításra a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program forrásaiból. A pénzből nemcsak az 1970-ben épült művelődési házat, hanem az egykori szekszárdi zsinagógából 1983-ból átalakított Művészetek Házát is felújítják.

A várhatóan 2009 júliusában kezdődő munka leglátványosabb eredménye a moziterem átalakítása lesz - emelte ki az intézményvezető. A helyiséget egy 570 ember befogadására alkalmas, sokfunkciós teremmé alakítják, ahol koncertet, tánc- és mozgásművészeti versenyt, konferenciát, estélyt egyaránt rendezhetnek majd. Új szintet építenek a házra, amely így oktatótermekkel is bővül. A színháztermet és a Művészetek Házát korszerű hang-, világítás- és légtechnikával látják el, a két épületet pedig szoborpark köti majd össze.

A szakember szerint az átalakítás lényege, hogy a művelődési ház olyan, szociokulturális szolgáltatásokat nyújtó intézménnyé válik, amely nemcsak kulturális eseményeknek, hanem civil szervezeteknek, munkaerőpiaci szolgáltatásoknak is helyet ad. Példaként említette, hogy már korábban az épületbe tette át székhelyét a Mentálhigiénés Központ, az Újra dolgozom program és a Civil Szolgáltató Központ.

Az átalakítás után a szekszárdiak egy "kultúrplázában" találják meg ezeket a szolgáltatásokat - mondta Matókné Kapás Júlia.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását