2024. május 12. - Pongrác

Milliárdos tűzkár

Egymilliárd forintra becsülhető az a kár, amely egy szigetelőanyag-raktár leégésével keletkezett hétfőn a Veszprém megyei Nyírád község külterületén - tájékoztatta a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletese az MTI-t.
2008. december 8. hétfő 14:41 - Hírextra
A 100 méter hosszú és 25 méter szélességű csarnokban megsemmisült a nagy mennyiségben felhalmozott nikecell szigetelőanyag és használhatatlanná vált a gyártósor is - mondta Horváth István.
Személyi sérülés nem történt, s jelentősebb "lakosságvédelmi intézkedéseket" sem kellett tenni, de arra felhívták a helybeliek figyelmét, hogy tartsák zárva a házak ablakait - közölte az ügyeletes, megjegyezve: az égő nikecellnek fekete, kormozó a füstje, s abban mérgező anyagok is terjednek.

A teljesen lángba borult raktárhoz kivezényelt tűzoltósági erőket később a duplájára kellett emelni, s végül is 12 autó és 43 tűzoltó dolgozott a lángok megfékezésén - mondta az ügyeletes. Sikerült megvédeni a raktárhoz közel lévő lakossági gáz- és üzemanyagkutat is - hangsúlyozta Horváth István. Utalt arra is, hogy a tűztől tíz méternyire volt egy vegyianyag-tartály is - ezzel az anyaggal fújják fel gyártás közben a nikecellt -, s a tartályt szintén megmentették a tűzoltók.Horváth István közlése szerint a tűz keletkezésének okát a hatóság vizsgálja.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását