2024. április 26. - Ervin

Kampány a szoftverhamisítás ellen

Másfél hónapos kampányba kezd a jogtiszta szoftverhasználat népszerűsítése érdekében a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület (HENT) - jelentette be Kondorosi Ferenc, a testület vezetője hétfőn sajtótájékoztatón, Budapesten.
2008. december 8. hétfő 16:20 - Hírextra
Az Új rend és szabadság programért felelős kormánybiztos elmondta: azért indul most a kampány, mert karácsony előtt az ilyen típusú kérdésekre fogékonyabb a magyar vásárló. Reális célként azt említette, hogy - további akciókkal - a jövő év végéig 2-3 százalékkal csökkentsék az illegális üzleti és játékszoftverek ma 42 százalékos arányát.

A Media Markt és a Saturn áruházakat működtető társasággal ezért abban állapodtak meg, hogy a legális szoftverhasználattal kapcsolatos legfontosabb információkról szórólapokat és matricákat osztanak mindkét hálózat boltjaiban, de a kezdeményezés nyitott más cégek számára is - tette hozzá.

Kondorosi Ferenc tájékoztatása szerint emellett Budapesten és nyolc vidéki városban indítanak előadássorozatot 18 ezer hazai kis- és középvállalati vezetőnek és könyvelőnek az illegális programok használatának gazdasági és büntetőjogi következményeiről. Mint megjegyezte, ezzel a megoldással várhatóan mintegy 100 ezer céget sikerül elérniük.

A kormánybiztos elmondta, hogy ebben a körben 55-60 százalék a nem jogtiszta szoftverek aránya, márpedig "nem a bejáratott, civilizált piacgazdaságok jellemzője ez az adat". Egy nemzetközi cég kimutatása szerint 1,3 milliárd forintos plusz-adóbevételt és ezer új álláshelyet jelentene, ha 10 százalékkal sikerülne csökkenteni az illegális programhasználat arányát Magyarországon - közölte.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását