2024. május 2. - Zsigmond

A Lovas Világkupán is Overdose a sztár

Az ausztrál Boyd Exell nyerte a négyesfogathajtók minősítő versenyét a Papp László Sportarénában zajló Lovas Világkupán. A veresegyházi lovakat hajtó, idén világbajnoki bronzérmes versenyző annak köszönhette sikerét, hogy hibátlanul teljesítette a maraton
2008. december 6. szombat 21:03 - Hírextra
A mögötte második Dobrovitz József ugyan jobb időt hajtott nála, de volt egy hibája, s az ezzel járó öt büntetőmásodperccel már kikapott riválisától. A svéd Fredrik Persson hibátlan hajtásával is a fedeles Vk-sorozatban vezető, vb-negyedik magyar hajtó mögé szorult. A hatszoros világbajnok Lázár Zoltán ötödik lett.

Ez a verseny a 6500 eurós pénzdíjon kívül csak a vasárnapi Világkupa-viadal indulási sorrendjéről döntött. Az eredményhirdetésnél Dobrovitz egy fair play-díjat is átvehetett, mivel a Vk előző állomásán, Stockholmban Lázár Zoltán kocsijának egyik kereke közvetlenül a verseny előtt kiesett, s miután Dobrovitz túlvolt saját menetén, kocsiját kölcsönadta honfitársának, hogy ő is el tudjon indulni.

A közönség nemcsak a díjugrató és fogathajtó versenyen tapsolhatott, hanem láthatott kaszkadőr-bemutatót, western és ördöglovasokat és megismerkedhetett a lipicai lovak történetével is. A legnagyobb sikert azonban Overdose, a galoppversenyeken veretlen magyar csodaló és Francois Pignon, a szabadidomítás nagymestere aratta. Előbbit, miközben körbevezették az arénában, felállva tapsolta a több ezer fős publikum, utóbbi előadását pedig ütemes vastaps kísérte, miután lovait mindenféle felszerelés és kényszerítőeszköz nélkül irányította és állva lovagolta.

Szombaton a díjugrató Világkupával zárul a program, vasárnap a fogathajtók Vk-fordulója lesz a fő esemény.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását