2024. május 17. - Paszkál

Megnyílt a Szeretetposta

Huszadik alkalommal nyílt meg Nagykarácsonyban az adventi Szeretet Posta; a vasárnapi megnyitó ünnepségen ott volt a Fejér megyei község nevezetes "lakója", a Mikulás is.
2008. november 30. vasárnap 19:10 - Hírextra
A Szeretet Postán advent idején minden héten más-más ünnepi bélyegzővel látják el a "Nagykarácsonyon keresztül" jelzéssel feladott küldeményeket.

Az angyali üdvözletet, a betlehemi csillagot, a kisded születését és a három királyokat ábrázoló, idei bélyegző lenyomatokat Domé Eszter grafikusművész tervei alapján készítették.

Az ünnepi bélyegzés igen népszerű: tavaly 300 ezer ünnepi bélyegzőlenyomattal ellátott levelet, képeslapot továbbítottak a szeretet postások.

Az 1500 lelkes Nagykarácsonyban minden évben nevezetes esemény a Szeretet Posta megnyitása. A fény-és fenyőfüzérekkel díszített postaépület előtti téren nem csak a helybeliek figyelik a programot, hanem az ország különböző részéből érkezett, illetve a Magyar Posta Zrt. által meghívott iskolások is.

Ezúttal budapesti hallássérült és autizmussal élő gyerekek voltak a vendégei az ünnepségnek.
Szücs Ildikó, a Magyar Posta Zrt. vezérigazgatója ebből az alkalomból jelentette be, hogy az intézmény az idén is meghirdette a Posta angyala akciót, amelynek keretében minden feladott csomag szállítási költségéből 30 forintot az Országos Mentőszolgálatnak utalnak át a gyermekek mentését szolgáló eszközök beszerzésére.

Az akcióra a Magyar Posta Zrt. a nők egészségvédelmét és a gyermekek segítését középpontba helyező, társadalmi felelősségvállalási programja jegyében került sor.

A Szeretet Posta megnyitása alkalmából Parragh Zoltán, az Év postása, a budapesti 62-es postahivatal kézbesítője meggyújtotta az első lángot a posta adventi koszorúján, majd Scheier Zsolt, a falu polgármesterének köszöntője után a helyi Vörösmarty Általános Iskola diákjai mutattak be betlehemi játékot.

A műsor után "színre lépett" a Mikulás és édességgel ajándékozta meg a gyerekeket.

A Magyar Posta egyébként ezúttal is nagyon szép karácsonyi bélyegeket jelentetett meg. A hazai bélyegek elismerését jelzi, hogy 2009-re magyar bélyeget választottak az Európai Unióban az év bélyegének - mondta el az MTI-nek a posta vezérigazgatója.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását