2024. május 4. - Mónika, Flórián

A maffia a vendéglátóipart célozza

A calabriai maffia, a ,ndrangheta megvette a római Vía Venetón található történelmi lokált, a Café de Paris-t, amely az Édes élet című film éjszakáinak jelképe.
2008. november 27. csütörtök 08:38 - Hírextra
A calabriai maffia próbálja rátenni a kezét a római vendéglátó-ágazatra. Az ügyészség néhány hete óvatosságból bezáratta az Alla Rampa nevű népszerű éttermet, mert tudomást szerzett róla, hogy az a Pelle-Vottari-Romeo klán markába került.

A La Repubblica című napilap arról adott hírt, hogy a lokált 6 millió euró (1,56 milliárd forint) készpénzért vette meg a calabriai maffiához tartozó egyik család.

Az újságcikk, a gazdasági rendőrség jelentésére támaszkodva megírta, hogy az új tulajdonosok mellett a teljes személyzet is calabriai, de ők csak arra szolgálnak, hogy a vendéglátóhely valódi gazdáit, az Alvaro-Palamara klánt fedezzék.

A szórakozóhelyek felvásárlásával mossa tisztára a ,ndrangheta a kábítószer- és fegyverkereskedelemből származó tetemes összegeket - tájékoztatott a gazdasági rendőrség.
A maffiának a vendéglátóipari ágazat elleni támadására néhány hónapja derült fény a Corriere della Sera című napilap cikke nyomán, amelyben megírta, mely római szórakozóhelyeket vásárolta fel Róma belvárosában a ,ndrangheta, miközben a camorra, a nápolyi maffia a külvárosi hipermarketek feletti ellenőrzést szerezte meg.

Az újság szerint a hatvanas évek európai filmművészetének egyik varázslatos szimbóluma veszett oda. Federico Fellini Az Édes élet című filmben megörökítette a római éjszakai élet és a filmvilág szimbolikus jelentőségű szórakozóhelyének belsejét és teraszát.

A Café de Paris mostanság a Vía Veneto kávézóinak egyike, melyet főleg külföldi turisták keresnek fel.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását