2024. május 2. - Zsigmond

A CAS-hoz került az atléták ügye

A nemzetközi Sportdöntőbírósághoz (CAS) fordult a Nemzetközi Atlétika Szövetség (IAAF), mert nem ért egyet hét orosz női versenyző eltiltásával.
2008. november 27. csütörtök 17:37 - Hírextra
Az Orosz Atlétikai Szövetség október 20-án a vizeletek manipulálása miatt kétéves eltiltással büntette Jelena Szoboljevát, Julija Fomenkót, Tatyjana Tomasovát, Darja Pisalnyikovát, Gulfija Hanafejevát, Olga Jegorovát és Szvetlana Cserkaszovát. A világ élvonalához tartozó atléták versenyzői engedélyét közvetlenül az augusztusi pekingi olimpia előtt függesztették fel, ugyanakkor az eltiltást a mintavételtől, azaz 2007 áprilisától, illetve májusától (!) számítják. Így aztán a hét bűnös már szerepelhetne a 2009. augusztusi berlini vb-n. Az oroszok nem közölték, hogy miért csak nem régiben derült ki, hogy a hét sportoló vizelete azonos volt.

Az IAAF ezzel nem ért egyet, és így fellebbezett a CAS-hoz.A hét atlétanő közül öt utazott volna Pekingbe, abszolút éremesélyesként: Szoboljeva március 9-én fedettpályán 3:57.71 perccel világrekordot futott és 800-on a világ idei legjobbjával (1:54.85 p) rendelkezett, Fomenko ezüstérmes volt mögötte a valenciai fedett vb-n, Tomasova kétszeres világbajnok 1500-on, a diszkoszvető Pisalnyikova Európa-bajnok, Hanafejeva pedig világcsúcstartó volt kalapácsvetésben. A további két vétkes a 2001-ben 5000 méteren világbajnok Jegorova és a 800-on szintén a világ élvonalába tartozó Cserkaszova.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását