2024. május 2. - Zsigmond

Konfliktuskezelő irodát nyitottak a romák

Összefogtak a roma szervezetek Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, és az elmúlt időszak történései miatt úgynevezett konfliktuskezelő és konfliktusmegelőző irodát nyitottak Miskolcon - mondta a Roma Polgárjogi Mozgalom megyei szervezetének elnöke.
2008. november 26. szerda 19:20 - Hírextra
Az iroda a törvényszegő cigányok ellen is fellép - hangsúlyozta szerdán Dancs Mihály, hozzátéve: a romákkal szemben megrendült a közbizalom, ezért "helyén kell kezelni" és meg kell előzni a romák és nem romák, a romák és romák, a romák és a hatóság közötti konfliktusokat.

Borsod-Abaúj-Zemplén megye valamennyi roma szervezete - pártállástól, pártszimpátiától függetlenül - egyetért abban, hogy megoldást kell keresni arra, hogy ne alakuljanak ki helyi konfliktusok, illetve ha mégis kialakultak, ne mérgesedjenek el. A most létrehozott iroda úgynevezett mediátori, közvetítői szerepre vállalkozik - hangoztatta a roma vezető.

Dancs Mihály emlékeztetett arra, hogy az elmúlt másfél-két év borsodi történései - az olaszliszaki gyilkosság és a nagycsécsi roma család elleni támadás - felszították a romák elleni előítéletet.
Ezért is hozta létre valamennyi jelentős borsodi romaszervezet az irodát - mondta.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását