2024. május 3. - Tímea, Irma

Lemond az igazgató

Lemond a salgótarjáni József Attila Művelődési és Konferenciaközpont igazgatója - erősítette meg az érintett az MTI információját; a közigazgatási hivatal megállapította, Szabó Pétert megfelelő végzettség nélkül nevezte ki a közgyűlés az intézmény igazgat
2008. november 24. hétfő 14:01 - Hírextra
A salgótarjáni közgyűlés három pályázó közül választotta meg igazgatóvá zárt ülésen Szabó Péter (Fidesz) önkormányzati képviselőt augusztus 26-án. A döntés után Dóra Ottó, az MSZP frakcióvezetője fordult a közigazgatási hivatalhoz, mivel szerinte a testnevelő-tanári végzettségű Szabó Péter megválasztása több jogszabályt sért.

Az ellenzéki politikus megállapításait alátámasztotta az Észak-magyarországi Regionális Hivatal törvényességi észrevétele, amelyben a hivatal új döntés meghozatalát kezdeményezi a közgyűlésnél, és kéri a polgármestert, hogy az intézkedésről december 15-ig adjon tájékoztatást.

Az MTI birtokában lévő levél tartalmazza: Szabó Péternek nincs meg a kormányrendeletben előírt egyetemi végzettsége, illetve főiskolai könyvtárosi, közművelődési képzettsége. Benyújtott ugyan egy - a tanulmányok megkezdését igazoló - szakirányú képzési szerződést, de mivel ezt határidő után tette meg, nem vehették volna figyelembe a pályázat elbírálása idején - tartalmazza a törvényességi észrevétel. Megállapítja továbbá, hogy Szabó Pétert még e képesítés megléte esetén sem nevezhették volna ki, mivel az alapvégzettsége hiányzik.

Salgótarján közgyűlése kedden tárgyal a törvényességi észrevételről, de a művelődési központ igazgatója a holnapi nappal már le is mond posztjáról.

Szabó Péter az MTI-nek azt mondta: "Nem akartam politikát vinni az intézménybe, de a politika utánam jött. Három hónapot kaptam, ezalatt bebizonyítottam önmagam és a szakma számára, hogy nem a tagkönyv színe, hanem a hozzáértés számít."
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását