2024. május 5. - Györgyi

Közúti ellenőrzések

Gyorshajtókat fogtak el, forgalmi engedélyeket vontak be, jövedéki bírságot szabtak ki, matrica nélkül közlekedő külföldieket szűrtek ki a forgalomból a hatóságok az M7-es zalai szakaszán tartott átfogó közúti ellenőrzés során - tájékoztatta szerdán az MT
2008. november 19. szerda 18:45 - Hírextra
A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság, a Nemzeti Közlekedési Hatóság, a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, a Vám- és Pénzügyőrség Zalaegerszegi Fővámhivatalának Mélységi Ellenőrzési Csoportja, a Zala Megyei Polgárőr Szövetség és az Állami Autópálya-kezelő Zrt. Díjellenőrző Csoportja közösen tartott akciót a sztráda sormási pihenőjénél - közölte az ötórás keddi akcióról Salamon Róbert alezredes, a megyei rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.

A hatóságok gyorshajtás miatt negyven gépjármű vezetőjével szemben kezdeményeztek közigazgatási hatósági eljárást, és tíz esetben tettek feljelentést más közlekedési szabálysértés miatt. Bevonták öt gépjármű forgalmi engedélyét, harmincegy esetben pedig összesen 221 ezer forint helyszíni bírságot szabtak ki közlekedési szabálysértések miatt.

A hatóságok öt sofőr ellen tettek feljelentést a vezetési és pihenőidőre vonatkozó szabályok megszegése miatt. Jövedéki törvénysértés miatt két bírságot szabtak ki az ellenőrzés során.
Az akció ideje alatt összesen 958 járművet ellenőriztek a rendszámfelismerő körözési rendszerben, amelynek során kiderült, hogy húsz külföldi járművezető matrica nélkül használta az autópályát, közülük tizenhárman a helyszínen kifizették az úthasználat díját.

Salamon Róbert hozzátette: egy esetben kezdeményeztek büntető feljelentést, mert a menetíró készülékhez szükséges tachográfkorong vizsgálati jegyzőkönyvében szereplő érvényességi időt meghamisították.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását