2024. május 12. - Pongrác

Áradó karácsonyi fény

A XV. kerületi Pólus áruháznál már működik a karácsonyi díszvilágítás, a fővárosi önkormányzatok által megrendelt fényfüzérek, díszek pedig jövő hét elejétől folyamatosan gyulladnak fel a budapesti utcákon - nyilatkozta díszvilágításokat telepítő cég igaz
2008. november 19. szerda 19:52 - Hírextra
Horváth Lajos elmondta, hogy idén sem lesz teljes a Nagykörút karácsonyi díszvilágítása, mivel a VIII. és a IX. kerület nem rendelte azt meg. Ezúttal azonban a Blaha Lujza tértől már nem a Nyugati pályaudvarig, hanem a Margit hídig szerelik fel a fényfüzéreket, mivel a XIII. kerület idén ezt kérte. Angyalföldön a Népfürdő utca is díszvilágítást kap idén. Az Andrássy úton és a XI. kerületi Bartók Béla úton is teljes hosszában lesz díszvilágítás.

Az önkormányzatok által megrendelt díszvilágítások közül elsőként a Böszörményi út egy részén, a XII. kerületi polgármesteri hivatal térségében gyulladnak majd fel a fények jövő héten kedden. Ezt követően az V. kerületben, a XI. kerületben és a hét végéig Zuglóban is bekapcsolják a karácsonyi fényeket.

A fővárosi önkormányzat és az Elmű Zrt. közös cége a Budapesti Dísz- és Közvilágítási Kft. csakúgy, mint tavaly, idén is 250 millió forintos megrendelést kapott az önkormányzatoktól. A legnagyobb megrendelőjük a fővárosi önkormányzat, amely közel 70 millió forintot fizet a díszfényekért - mondta az igazgató. Két éve egyébként még csak 100 millió forint volt a főváros karácsonyi díszvilágítása.

Horváth Lajos szerint a 200 kilométer hosszú fényfüzér és a 2.000 kandeláberdísz egy hónap alatt 150 családi ház fogyasztásának megfelelő áramot használ. Elismerte, hogy az úgynevezett ledes fényfüzérek a jelenleg várható árammennyiségnek csak az egynyolcadát használnák fel. Ezek a világító-berendezések azonban duplájába kerülnek a maiaknak. Ha az önkormányzatok ilyet rendelnek, akkor a cég ezeket használja a karácsonyi díszvilágításhoz - fűzte hozzá.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását