2024. május 20. - Bernát, Felícia

Orvhalászokaz fogtak

Orvhalászokat fogott el a balatoni vízirendészet csütörtökön Balatonkeresztúron; a három férfinél 310 méter halászhálót, 75 kilogramm pontyot és néhány keszeget találtak.
2008. november 13. csütörtök 18:31 - Hírextra
A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a balatonkeresztúri, Vitorlás utcai strand és kikötő környékén elfogott orvhalászok közül kettő nagykanizsai, egy pedig balatonmáriai lakos. A rendőrök már az akció előtt felfigyeltek a vízre sűrűn kijáró, Balatonmárián tartózkodó férfiakra, készültek a tettenérésre.

Horváth László, a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság vezetője az MTI-nek elmondta: az orvhalászok ellen lopás és állatkínzás miatt indítottak eljárást, az elmúlt egy hónapban már három hasonló esetben intézkedtek.

Kitért arra, hogy az elmúlt években csökkent az illegálisan halászók száma, miután egyre szigorúbb a büntetés, és gyakoriak az ellenőrzések.

Hozzátette, hogy az orvhalászok "szezonja" még korántsem ért véget, ezért a vízirendőrök folyamatosan ellenőrzik a Balaton partjait, a csónakkijárókat és a csónakázókat.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását