2024. május 16. - Mózes, Botond

Hozzák nyílvánosságra az IMF szerződést

A Fidesz elnöksége határozottan felszólítja Gyurcsány Ferencet, hogy 24 órán belül hozza nyilvánosságra a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) kötött hitelszerződés minden feltételét - mondta az ellenzéki párt szóvivője a Fidesz elnökségi ülése után tartott saj
2008. november 11. kedd 14:47 - Hírextra
Szijjártó Péter közölte: tudni akarják, mennyi a kamat, mikor kell a hitelt visszafizetni, és milyen további megszorításokat írt elő az IMF Magyarország számára a hitelfelvétel lehetőségéért.

Az Országgyűlés költségvetési bizottságának fideszes tagjai felkérték a testület elnökét, hogy csütörtökre hívja össze a bizottság rendkívüli ülését, ahol áttekinthetik a kialakult helyzetet, a hitel lehívását, azt, hogy miért volt szükség erre, ki döntött róla, és milyen feltételei vannak. El akarják érni, hogy ha addig nem történik meg, akkor kerüljön nyilvánosságra az IMF-szerződés - közölte Szijjártó Péter.

A Fidesz szóvivője kijelentette, hogy amit a kormány és személy szerint Gyurcsány Ferenc tesz Magyarországgal az IMF hitelszerződés kapcsán, az több mint tűrhetetlen. Véleménye szerint olyan hitelszerződésről van szó, amely hosszú távon befolyásolja és keretek közé szorítja az ország, valamint a következő kabinet gazdaságpolitikáját és kormányzati tevékenységét.

Szijjártó Péter közölte: a magyar emberek a mai napig nem tudhatják, mi áll a szerződésben. Tűrhetetlennek nevezte, hogy - szavai szerint - a kormány folyamatosan hazudik az embereknek, és eltitkolja a részleteket. Hozzátette: mindeközben hétfő este kiderült, hogy a kormány már le is hívta az első 5 milliárd eurót, dacára annak, hogy korábban számtalan nyilatkozatot lehetett hallani arról, hogy ez csak egy biztonsági tartalék, amit nem fognak lehívni.

Szijjártó Péter kormányzati tisztségviselők, például a miniszterelnök, Veres János pénzügyminiszter és Budai Bernadett kormányszóvivő korábbi nyilatkozataiból idézve azt a következtetést vonta le, hogy vagy van szerződés és akkor tűrhetetlen, hogy azt eltitkolják, vagy pedig nincsen, de feltette a kérdést, hogy akkor "miért hazudta Gyurcsány Ferenc azt, hogy lesz".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását