2024. május 2. - Zsigmond

Obamától féltik a pénzüket

Az amerikai profi ligákban játszó sportolók többsége kitörő lelkesedéssel fogadta Barack Obama elnökké választását, ám voltak, akik nem ugrottak az egekig örömükben.
2008. november 7. péntek 14:10 - Hírextra
Az elégedetlenkedők szinte egyhangúan attól félnek leginkább, hogy Obama - ígéretéhez híven - változtat az adórendszeren.

"Szomorú vagyok, mert McCainre szavaztam, de ez van - nyilatkozta Jared Allen, a profi amerikaifutball-ligában (NFL) szereplő Minnesota Wikings egyik legjobb védője. - A fizetési csekkeinken a mostani összeg fele szerepel majd a jövőben. Persze ezzel már nem lehet mit tenni. Mindenesetre Obamának annyit üzennék, hogy tartsa be valamennyi választási ígéretét, mert az egész ország figyelni fogja."

Allenhez hasonlóan Kewin Mawae, a még veretlen Tennessee Titans színes bőrű centere, az NFL játékos-szakszervezetének elnöke sem örül a várhatóan nagyobb elvonásnak:
"McCainre szavaztam, de azt el kell ismerjem, hogy fontos pillanat ez az ország történetében. Egyértelműen megérett az idő a változásra, s abban bízok, hogy Obama nem emeli az egekbe az adókat és akkor mindenki boldog lesz majd. Persze azzal közülünk sokan tisztában vannak, hogy mi jövedelmeink abba a kategóriába tartoznak, melyeket nagyon keményen megadóztatnak majd. Márpedig én nem akarom, hogy azoknak adják a pénzemet, akik nem akarnak olyan keményen megdolgozni érte, mint én."

A fizetésüket féltő amerikaifutballisták mellett többek között a golfozó Bo Weekley is tart a jövőtől.
"A számok emelkedtek a választás napjával" - utalt Weekley arra, hogy lényegesen több tornán kell majd szerepelnie ahhoz, hogy elérje karrierje során a 8 millió dollár pénzdíjat, melynek átlépése után szeretne visszavonulni.

Persze a negatív hangok ellenére egyértelműen az új elnök lelkes támogatói vannak többségben az NFL-ben csakúgy, mint a többi profi ligában és sportágban.

"Mindannyian hallottuk azon tervét, miszerint megadóztatná a 250 ezer dollár fölött keresőket. Ez mindannyiunkat érinti az NFL-ben. Az emiatt kesergőknek ugyanakkor azt mondom, gondoljanak arra, hogy talán a jövőben lényegesen okosabban és jobban használják majd fel az adóinkból befolyó pénzt mint eddig" - mondta Scott Fujita, a New Orleans Saints sztárja.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását