2024. május 18. - Erik, Alexandra

Nincs fennakadás az egri kórházban

Átlagos betegáramlás volt hétfőn, fennakadások nélkül látták el a betegeket az egri kórházban - közölte kedden az MTI-vel az intézményt működtető HospInvest Zrt. régióigazgatója.
2008. november 4. kedd 14:48 - Hírextra
A hétfői betegáramlást a HospInvest vezetői mérték és összehasonlították az azonos időszak adataival, majd megállapították, hogy a betegforgalom átlagos volt - közölte Kosztura László.
Ugyanakkor a terveknek megfelelően folytatódik az átállással kapcsolatos feladatok ellátása, de ebből a betegek már szinte semmit nem érzékelnek - tette hozzá.

Az igazgató elmondta: a betegeknek nem kellett többet várakozniuk a megszokottnál és az ellátás valamennyi osztályon teljes.

A megerősített sürgősségi betegellátó osztályon az sem okozott fennakadást, hogy a hétfői tragikus tiszafüredi baleset áldozatai közül hét sérültet szállítottak a kórházba.

Közlése szerint csupán a receptvények pótlása okozott nehézséget számunka, mert nem tudtak elég nagy mennyiségű receptet igényelni az OEP-től.

Ez átmeneti kellemetlenséget okozott a betegeknek időnként, mert várniuk kellett a receptekre - fűzte hozzá.

Kosztura László összességében úgy fogalmazott, hogy a kórházban továbbra is nyugodt gyógyítás zajlik. A dolgozók nagyon keményen, maximális erőbedobással dolgoznak, az ellátásszervezés mellett nekik is köszönhető, hogy minden beteg időben megkapta az ellátást.

Mindez azt jelenti: bebizonyosodott, hogy azok a dolgozók jelentik a kórház igazi értékét, akik aláírták a munkaszerződésüket, és ezzel vállalták, hogy a HospInvesttel együtt fejlesztik a kórházat.

A szocialista vezetésű hevesi megyegyűlés március 25-én hagyta jóvá azt a szerződést, amelynek alapján HospInvest Zrt. működtetheti az egri kórházat. A Fidesz mindvégig azzal vádolta a megye szocialista vezetését, hogy a HospInvestre szabták a pályázatot. Az "Egri Kórházvédő Bizottság" ugyanakkor azt állította, hogy személyzet hiányában csak "virtuális kórházat" működtethet a HospInvest, vagyis össze fog omlani az ellátás.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását