2021. január 15. - Lóránt, Loránd

Megvan az új szövetségi kapitány

Grzegorz Latót választották meg a Lengyel Labdarúgó Szövetség (PZPN) új elnökének.
2008. október 30. csütörtök 18:49 - Hírextra
Az 1984-ben visszavonult, 58 éves legenda aktív játékosként 104 válogatott meccsén 45-ször volt eredményes. Megfordult a Stal Mielec, a belga Lokeren és a CF Atlante Mexico City csapatában, 1972-ben olimpiai bajnok, 1974-ben és 1982-ben világbajnoki bronzérmes lett (előbbi tornán ő volt a gólkirály), 1974-ben Aranycipőt kapott. Pályafutásának befejeztével 2001 és 2005 között parlamenti képviselőként tevékenykedett.


Az új vezetés felállítása égető kérdés volt a szövetségben, miután a korábbi irányító testület korrupciós botrányba keveredett, majd a kormány is beleavatkozott az ügyekbe, így veszélybe került a 2012-es Európa-bajnokság megrendezése is, amelyet Ukrajnával közösen nyert el az ország.
A lengyel futballban három évvel ezelőtt robbant ki egy óriási korrupciós botrány, melynek nyomozása során eddig 117 személyt - klubvezetőket, edzőket, játékosokat, játékvezetőket - vettek őrizetbe és 29 csapat (köztük több élvonalbeli) ellen folyik vizsgálat a végeredmények manipulálásának vádjával.

A FIFA tagságának felfüggesztésével fenyegette meg a PZPN-t, mert a nemzetközi szövetség szabályai szigorúan megtiltják, hogy a kormány beavatkozzon a sportági szövetség belügyeibe és a 2012-es Eb-t is elvette volna a lengyelektől, ha nem oldódott volna meg a konfliktus. Erre végül nem került sor, miután a szembenálló feleknek sikerült megállapodniuk egymással.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását