2024. április 28. - Valéria

Idén nem lesz ítélet a balástyai nő ügyében

Csak jövő januárban születik ítélet annak a balástyai nőnek az ügyében, aki a vád szerint tavasszal egy gereblyével és egy faággal úgy megverte szomszédját, hogy az a helyszínen meghalt - erről csütörtökön döntött a Csongrád Megyei Bíróság.
2008. október 30. csütörtök 08:59 - Hírextra
Az 54 éves asszonyt halált okozó testi sértéssel vádolja az ügyészség.A vádirat szerint a nő március 16-án a cseresznyefát metszette az utcán. Arra járt az erősen ittas, 49 éves helybéli férfi, s egy szóváltást követően kilökte a nő alól a létrát. Az asszony leesett a létráról, feltápászkodott, majd egy gereblyével olyan erővel vágta hátba a férfit, hogy eltört az eszköz nyele. A nő ezt követően felkapott egy levágott faágat, és "Mi van, nem volt még elég?" felkiáltással fejbe ütötte a sértettet.

A férfi elesett és beütötte a fejét. A helyszínre érkező mentők egy órán át próbálták újraéleszteni, de nem jártak sikerrel. A szakértők szerint a férfi halálát a fejet ért tompa ülés és az erős ittasság miatt kialakult alkoholmérgezés együttesen okozta.

Az asszony a korábbi tárgyaláson részletesen elmondta a bíróságnak a történteket, de nem vallotta magát bűnösnek. Arra hivatkozott, hogy félelemből ütötte meg a férfit.A szakértői vélemény szerint a vádlott fiatal kora óta paranoid személyiségtorzulásban szenved, emiatt a kisebb sérelmekre, konfliktusokra is eltúlzottan reagál. Korábban paranoia és üldözéses téveszmék miatt kezelték is.

 Az őt megvizsgáló szakértők szerint hosszabb távon indokolt a pszichiátriai gondozása; a bűncselekmény elkövetésekor felismerő- és belátóképessége közepes mértékben volt korlátozott.
A vádlott személyi költségmentességet kért, ügyvédje azonban még nem szerezte be a kérelem elbírálásához szükséges igazolásokat, ezért Joó Attila bíró 2009. január 15-re elnapolta a tárgyalást.

Az asszony kérte előzetes letartoztatásának megszüntetését is, ám a bíróság ezt elutasította. Az indoklás szerint azért, mert fönnáll a bűnismétlés veszélye, ugyanis a nő ellen már két alkalommal folyt büntetőeljárás indulati jellegű erőszakos cselekmény miatt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását