2024. április 29. - Péter

Egyhangú támogatás villamosfejlesztésre

Egyhangú szavazással elfogadta a Fővárosi Közgyűlés csütörtökön azt a Hagyó Miklós (MSZP) főpolgármester-helyettes által benyújtott javaslatot, hogy az 1-es villamos vonalát a második ütemben a Budafoki úttól a Fehérvári útig hosszabbítsák meg 2011 végéig
2008. október 30. csütörtök 20:40 - Hírextra
A már korábban elfogadott első ütemű meghosszabbítás keretében jövőre megkezdik az 1-es villamos átvezetését a Lágymányosi hídon a Budafoki útig. A vonalfejlesztés harmadik ütemében a tervek szerint az Etele térig járna a villamos. A második ütemű bővítés, amelyről most döntöttek, 3,5 milliárd forintba kerülne, s a költségek egy részére EU-pályázatot nyújtanak be.

Demszky Gábor főpolgármester az 1-es és a 3-as villamos vonalának meghosszabbítása kapcsán arra hívta fel a figyelmet, hogy az ilyen projektek, valamint az ellenzék által felvetett fejlesztési igények miatt is egyértelműen indokolt a Főgáz-részvények eladása, megteremtve ezzel az EU-forrásokhoz szükséges fővárosi önrészt.

Wintermantel Zsolt (Fidesz) szerint az összességében 44 milliárd forint, amit az 1-es és a 3-as villamos vonalának meghosszabbítására - és új villamosok beszerzésére - szán a városvezetés, igen eltúlzott nagyságú. Példaként említette, hogy Debrecenben jóval olcsóbban valósul meg egy kilométer villamospálya építése, illetve felújítása. Úgy vélte, hogy ez is egy olyan projekt, ahol csak folynak ki a milliárdok a főváros kasszájából. Schneller Domonkos (Fidesz) egyebek közt felvetette, hogy az 1-es villamos első ütemű bővítése, a Budafoki úti végállomás annak a kormány közeli nagyvállalkozónak kedvez, aki a Lágymányosi-öböl térségében tervez fejlesztést.

Hagyó Miklós szerint valótlanságokat, képtelenségeket állítanak az ellenzékiek, akik ezáltal megsértik a projekten évek óta tisztességesen dolgozó embereket. Megjegyezte, az, hogy a szigorú minősítő eljárást folytató EU támogatja a projektet, azt is jelzi, hogy az ellenzékiek kijelentéseinek nincs alapja.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását