2022. január 19. - Sára, Márió

Kétszáz lakás újult meg a panelprogramban

Egy hónapon belül befejeződik Dombóváron öt panelépület szigetelése, amelyhez még 30 százalékban hozzájárult a város önkormányzata.
2008. október 29. szerda 17:16 - Hírextra
A 234 lakás felújítását eredményező beruházás részeként a napokban egy 75 lakásos épület szigetelésével készült el az Investment Kft. - közölte a város beruházási ügyintézője. Varga Péter elmondta: a kivitelező cég eredetileg a fűtési szezon előtt szerette volna befejezni a munkát, de a december 5-ei határidőre mindenképpen elkészül a nyílászárók cseréje és a tetők szigetelése.

A városban eddig összesen tíz panelépületet korszerűsítettek állami támogatással. Dombóváron 1.900 távfűtéses lakás 70 százaléka panelépületben van, a most zajló felújítással körülbelül húsz százalék az energiatakarékos panellakások aránya - tette hozzá. A kivitelező kiszámította: az energia-megtakarítással a környezet évente 276 tonna széndioxidtól mentesül.

A 200 milliós beruházáshoz még egyharmad részben az önkormányzat is hozzájárult, a lakóközösségek ugyancsak egyharmadát fizették a költségeknek. Az állami támogatásra azóta újabb három épület lakói adtak be pályázatot a Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztériumhoz, ők azonban már csak tíz százalékos támogatást kapnak a várostól - mondta el az MTI érdeklődésére Szabó Loránd polgármester.

"A képviselő-testület úgy döntött, hogy az önkormányzat nem tud hozzájárulni a panelépületek korszerűsítéséhez" - tette hozzá. A három lakóközösség egyedi elbírálás alapján jutott a helyi költségvetési támogatáshoz.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását