2024. április 29. - Péter

Félmillió forint fiatal tervekhez

Három fiatalt támogat fejenként 500 ezer forinttal tervei megvalósításában egy szoftvercég Magyarországon.
2008. október 27. hétfő 21:25 - Hírextra
Az ifjúsági tehetségkutató pályázatot tavasszal hirdette meg az idén 15 éves Oracle Hungary Kft. tudomány, sport és művészet kategóriában 13-17 éves fiataloknak.

A felhívásra 60 pályázat érkezett, amelyeket az Oracle Hungary kollégáinak egy csoportja, a Magyarországi Oracle Felhasználók Egyesületének képviselője, valamint több felkért független zsűritag - Réz András esztéta és Kiss Balázs olimpiai bajnok kalapácsvető - bírált el.

A zsűri döntésekor figyelembe vette a pályázó eddigi eredményeit, célkitűzésének kidolgozottságát és realitását, valamint az írásos pályázat színvonalát. A kategóriánkénti nyerteseket a szofvercég félmillió forinttal támogatja tervei megvalósításában.

A kultúra kategória nyertese a 15 éves Szabó Ildikó lett, aki gordonkán játszik. Négyéves korától zeneiskolai tanuló, 2005-ben felvették a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Különleges Tehetségek Osztályába. Számos magyar és nemzetközi versenyen vett részt, minden alkalommal helyezést elérve.

Sport kategóriában a díjat a 16 éves Hagymási Anita kapta, aki hét éve kajakozik, jelenleg a Göd SE sportolója. Számos sikeres versenyszereplés van mögötte, többek között 2006-ban kijutott az Európai Olimpia Reménységek Versenyére, idén pedig az Ifjúsági Európa-bajnokságra.

A 15 éves Slezsák János lett a tudomány kategória első helyezettje, aki a váci Boronkay György Műszaki Középiskola és Gimnázium 9. osztályos tanulója. A fizika, a matematika és a természettudományok területén ért el már kiváló versenyeredményeket, és fő érdeklődése a környezetkímélő energiarendszerekre irányul. Már készített egy napenergiával működő gyümölcsaszaló berendezést és egy napkollektort, amelyet otthon, a családi gazdaságukban hasznosítanak. Hasonló irányban szeretne tovább kutatni, megoldásokat keresni a jövőben is, a pályázaton nyert összeget ehhez szükséges műszerekre, alkatrészekre kívánja felhasználni - tudatta a tehetségkutató pályázatot meghirdető cég.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását