2024. május 8. - Mihály

Szigorítások Cserepanov halála miatt

Új, a korábbiaknál jóval szigorúbb egészségbiztonsági rendelkezéseket léptetnek életbe Alekszej Cserepanov orosz jégkorongozó tragikus halála nyomán az oroszországi bázisú Kontinentális Hoki Liga (KHL) mérkőzéseinek idejére.
2008. október 23. csütörtök 11:10 - Hírextra
Az Avantgard Omszk rendkívüli tehetségként számon tartott 19 éves csatára október 13-án halt meg úgy, hogy a Csehov elleni bajnoki mérkőzésen rosszul lett, és a kórházban már nem tudtak segíteni rajta - egyebek között a mentőszolgálat késlekedése, a megfelelő műszerek és újraélesztő készülék, defibrillátor hiánya miatt.

A KHL igazgatótanácsa most úgy döntött, hogy a liga meccseinek mindegyikén két, teljesen felszerelt mentőautónak kell a helyszínen tartózkodnia, s a szolgálatot teljesítő egészségügyi személyzetben helyet kell kapnia kardiológusnak éppúgy, mint szemorvosnak - a játékosok és a nézők védelme érdekében, adott esetben gyors megsegítése végett. A jégkorongozók orvosi vizsgálatát is szigorítják és alaposabbá teszik az eddigieknél. A ligavezetés határozata értelmében különösen a 20 év alatti KHL-hokisok kontrollja válik átfogóvá. Egyszersmind mielőbbi megállapodásra törekszenek az orosz doppingellenes szervezettel (RUSZADA) a doppingvizsgálatok rendszeressé tételéről.

A tragédiával kapcsolatban egyelőre annyit tudni, hogy Cserepanov akut szívelégtelenségben hunyt el, amit kardiomiopátia - a szívizom nem gyulladásos eredetű, gyakorlatilag tünetmentesen zajló megbetegedése - okozott. A hokis vérében meg nem erősített hírek szerint doppingszert találtak, ám még az sem nyert bizonyítást, hogy anabolikumok okozták volna a sportoló váratlan halálát.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását