2024. május 9. - Gergely

Video a diszkóbalesetek ellen

A rendőrség videoklipet készíttetett a diszkóbalesetek megelőzése érdekében, a kampánydal a drog és az alkohol hatása miatt bekövetkező tragédiákra hívja fel a fiatalok figyelmét.
2008. október 20. hétfő 12:15 - Hírextra
A "Tiszta fejjel" című rendőrségi balesetmegelőzési program videoklipjét, amely több magyar előadóművész közreműködésével készült, hétfőn mutatták be Budapesten. Bencze József országos rendőrfőkapitány a sajtó képviselőinek elmondta, hogy évente több mint kétszáz fiatal sérül meg súlyosan, vagy veszti életét az utakon diszkóból hazafelé menet.

A főkapitány szólt arról, hogy a dal és az ügy népszerűsítésében részt vesz a Magyar DJ Szövetség és a fiatalokat elérő média mindegyike. Bencze József elmondta, hogy a történelmi egyházak is az ügy mellé álltak.

Közlése szerint a rendőrség intézkedéseinek köszönhetően az év első kilenc hónapjában összességében negyedével csökkent a halálos közúti balesetek száma, 225-tel kevesebben haltak meg az utakon, mint 2007 azonos időszakában.

A rendőrség ez év elején indította "Tiszta fejjel" című kampányát. Az akciósorozat célja, hogy csökkentsék a drog és az alkohol hatása alatt miatt bekövetkező balesetek számát, felhívják a fiatalok figyelmét a veszélyekre.

A rendőrség azokat a tragédiákat sorolja a diszkóbaleset kategóriába, amelyek pénteken és szombaton éjjel következnek be, áldozataik főként tizen-huszonéves fiatalok, akiknek a vérében alkoholt vagy kábítószert mutatnak ki és a jármű útvonala általában kötődik egy-egy szórakozóhelyhez - olvasható a közreadott sajtóanyagban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását