2024. március 29. - Auguszta

Minden ötödik könyvet elloptak Frankfurtban

Csaknem minden ötödik könyvet elloptak a frankfurti nemzetközi könyvvásáron, ami rekord. A szervezők hétfőn közzétett hivatalos mérlege szerint a látogatók a kiállított mintegy 3000 könyvnek csaknem 20 százalékát ellopták.
2008. október 20. hétfő 12:44 - Hírextra
A beszámolóból kitűnt, hogy különösen az orvosi, a jogi és az egyéb szakkönyvek voltak rendkívül kelendők a szarkák körében az öt napos vásár alatt. Ennek okát az érintett kiadók képviselői elsősorban abban látták, hogy átlagban ezek a legdrágább könyvek, áruk nem ritkán meghaladta a 250-300 eurót (50-70 ezer forintot), ennyi pénzt pedig egy könyvre aligha áldoz egy "átlagos" német.

Pedig a rendezők az elmúlt évek mindezt már előrevetítő tapasztalatai alapján felkészültek, és a hatalmas vásári területen a korábbinál jóval több megfigyelő kamerát helyeztek el. Sőt lehetővé tették azt is, hogy a könyvek többségét a helyszínen megvásárolhassák az érdeklődők, vagy legalábbis azonnal megrendeljék azokat. Mindez azonban nem segített, az "élelmes" látogatók túljártak a rendezők - és a kamerák - eszén.

Hétfői nyilatkozatok szerint a kiadók mindazonáltal igyekeztek derűlátóan szemlélni a történteket. Többen közülük ugyanis úgy vélekedtek, hogy a könyvszarkák jócskán szolgáltak pozitív tanulságokkal is. Így az ellopott könyvek alapján egyértelműen rávilágítottak arra, hogy mire is van igazán kereslet. S ez különösen fontos jelzés a karácsony előtti időszakban, amikor a kiadók az ajándékozási láz miatt amúgy is megnövekedett vásárlási kedvre számítanak. Pozitívum az is, hogy a szakkönyvek iránt is nagy az érdeklődés.

Mindennek ellenére a vasárnap este zárult nemzetközi könyvvásár hatalmas siker volt - és nem csak a tolvajoknak. A látogatók száma megközelítette a 300 ezret, ami rekord a hatvanadik születésnapját ünneplő vásár történetében. A könyvek és általánosságban az irodalom iránti érdeklődést jelzi, hogy a világ legtekintélyesebb könyves seregszemléjének az idén a tavalyinál 5,6 százalékkal több látogatója volt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását