2024. május 4. - Mónika, Flórián

Városi rangadó Madridban

Több érdekes mérkőzés mellett két nagy rangadót is rendeznek a hétvégén Európában. Az Atlético Madrid a spanyol forduló első mérkőzésén fogadja a Real Madridot, míg az AS Roma az olasz kör utolsó találkozóján játszik majd az Olimpiai Stadionban a bajnok I
2008. október 18. szombat 09:05 - Hírextra
A Premier League-ben a forduló nyitó mérkőzését a listavezető Chelsea játssza a Boro otthonában. Nyilvánvalóan a Kékek felkészülése volt nehezebb a mérkőzésre - Luiz Felipe Scolari egészséges játékosai nagy részét nélkülözte a válogatott mérkőzések miatt -, ráadásul sok a sérült is a Stamford Bridge-en. Michael Essien, Ricardo Carvalho, Joe Cole és Didier Drogba mellé csatlakozott Petr Cech és Ashley Cole, valamint Michael Ballack is. A német középpályás mindkét lábán kisebb műtétet hajtottak végre, körülbelül három hét múlva játszhat ismét.

A keret erejét jelzi, hogy a Scolari rendelkezésére álló névsorból még mindig összeállítható az alábbi tizenegy: Cudicini - Bosingwa, Ivanovics, Terry, Bridge - Mikel, Lampard, Deco, Malouda - Anelka, Kalou. S még így is válogatott játékosok jutnak a kispadra, mint Paulo Ferreira, vagy a brazilok, Alex és Belletti.

A Chelsea 2008-ban még nem kapott ki bajnoki mérkőzésen. Gareth Southgate, a Boro menedzsere szerint a Stamford Bridge-en szinte lehetetlen legyőzni a Kékeket - ám a saját pályájukon van némi esélyük. Szerinte a mostaninál jobb alkalmat nem lehetne találni rá. A Middlesbrough győzelme Gareth Southgate a bajnoki mérkőzéseken szerzett 100. pontját hozná meg a csapatnak, egyszersmind a Chelsea 100. idegenbeli veresége lenne a Premier League történetében.

Az Arsenal az Evertont fogadja, három a válogatott meccsek alatti szünet alatt megsérült játékosa, William Gallas, Bakary Sagna és Nicklas Bendtner nélkül. Mindhárman kihagyják a Fenerbahce elleni, keddi BL-mérkőzést is. Az Everton még veretlen idegenben, ugyanakkor az Arsenal pályáján, a Premier League történetében, csak egyszer, 1996-ban tudott nyerni. (Természetesen a Highburyben.)

A Liverpool ellenfele a Wigan lesz - az ellenfél első számú "fegyvere" a Vörösök korábbi csatára, a válogatottban nagyszerű formában futballozott Emile Heskey lesz, ha felépül kisebb sérüléséből. Ugyancsak rúgást kapott a szerdai válogatott mérkőzésen csatártársa, a bajnoki góllövőlistát vezető Amr Zaki is. Érdekes, hogy felvetődött a 2000 és 2004 között 150 mérkőzésen a Poolban szerepelt, ötvenszeres válogatott balszélső januári visszatérése az Anfield Roadra.

Rafa Benítez csapatából, sérülése miatt, biztosan hiányzik majd Fernando Torres és Ryan Babel is. Dirk Kuyt és Robbie Keane lesz így a két csatár, s játszik Yossi Benayoun is.

Anglia, 8. forduló
Middlesbrough-Chelsea
Arsenal-Everton
Bolton-Blackburn
Fulham-Sunderland
Aston Villa-Portsmouth
Liverpool-Wigan
Manchester United-West Bromwich Albion
Hull City-West Ham United (vasárnap)
Stoke-Tottenham (vasárnap)
Newcastle-Manchester City (hétfő)
Forrás: inforadio.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását