2024. május 12. - Pongrác

Szerdától kapható a keresztféléves felvételi tájékoztató

Több mint 150, jövő februárban induló - keresztféléves - szakra lehet jelentkezni november 15-éig, a tájékoztató kiadvány szerdától kapható - értesült a HavariaPress. Az október 15-én megjelenő felvételi tájékoztatóban csaknem 50 felsőoktatási intézmény t
2008. október 14. kedd 09:58 - Hírextra
Az úgynevezett "keresztféléves képzésre" azok jelentkezhetnek, akik különböző okok miatt februárban kívánják megkezdeni a tanulmányaikat, illetve azok is jelentkezhetnek a meghirdetett mesterképzésekre, akik januárban fejezik be tanulmányaikat az alapszakokon. A jelentkezési határidő november 15. A jelentkezőkről a felsőoktatási intézmények 2009. január 15-én döntenek.

A minisztérium tájékoztatása szerint a felsőoktatási intézmények nappali képzésben mintegy 35, részidős képzésben pedig több mint 60 mesterképzést hirdetnek meg azok számára, akik elsőként végeznek a többciklusú képzés alapképzési szakjain és tanulmányaikat azonnal folytatni akarják. Azok jelentkezését is várják, akik korábban szereztek főiskolai vagy egyetemi végzettséget, szakképzettséget.

A mesterképzési szakokat különböző munkarendben, államilag támogatott és költségtérítéses formában is meghirdetik. Az egyetemek és főiskolák februárban is indítanak államilag támogatott, valamint költségtérítéses formában is felsőfokú szakképzéseket. Közel 30 szakból választhatnak a jelentkezők, akik eddig nem kezdték meg felsőfokú tanulmányaikat.

A februárban induló képzésekre korlátlan számú jelentkezést lehet rangsorolva megjelölni. Újdonság, hogy idén először a felvételi tájékoztatóhoz csomagolva mindenki kap 2 db jelentkezési lapot.
Forrás: havariapressz
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását