2024. május 3. - Tímea, Irma

Kikapcsolják a távfűtést

A tatabányai távhőszolgáltató megkezdte a fűtés kikapcsolását a tartósan nem fizető ügyfeleinél, az intézkedés 85, egyedi hőmennyiségmérővel ellátott lakást érint, ahol kilencmillió forint fölötti a hátralék - mondta az MTI-nek hétfőn a társaság hátralékk
2008. október 6. hétfő 14:37 - Hírextra
Takács Istvánné tájékoztatása szerint júniusban 242 nem fizető fogyasztót kerestek meg, akik összesen 28 millió forinttal tartoztak. A legmagasabb összegű tartozás 260.000 forint.
A hátralékosok közül 85-en a többszöri megkeresésre sem reagáltak, náluk kikapcsolják a fűtést, az intézkedésről pedig az ajtóra tűzött értesítéssel tájékoztatnak. A szolgáltatást akkor indítják újra, ha a lakó megfizeti a tartozást vagy részletfizetési megállapodást köt. A visszakapcsolás díja 14.400 forint.

A csoportvezető elmondta, 40 olyan ügyfelük van, aki új építésű, szabályozható és mérhető távfűtésű lakásban él és nem fizetés miatt 1-2 éve ki van kapcsolva a szolgáltatásból. Ilyen esetekben a szomszédoknak jóval magasabb a számlája, mert közvetve ők fűtik a mellettük lévő hideg lakást.
A tatabányai távhőszolgáltató, a Komtávhő Zrt. 22.500 fogyasztót lát el fűtéssel és melegvízzel, minden második ügyfél részesül távhőtámogatásban, ennek összege évente meghaladja a félmilliárd forintot. Tatabányán a fűtés hődíja 2007 márciusától három alkalommal emelkedett, a növekedés a novemberre tervezett díjemeléssel eléri a 35 százalékot.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását